Rick Stotijn en Olivier Thiery nieuwe hoofdvakdocenten contrabas

Olivier Thiery, foto Merlijn Doomernik

Gepubliceerd op

Rick Stotijn en Olivier Thiery zijn benoemd tot hoofdvakdocent contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij volgen per september 2014 Peter Stotijn (vader van Rick Stotijn) op.

Rick Stotijn en Olivier Thierry zijn benoemd tot hoofdvakdocent contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij volgen per september 2014 Peter Stotijn (vader van Rick Stotijn) op. Sven Arne Tepl, hoofd afdeling Klassiek: 'Met Rick en Olivier als nieuwe hoofdvakdocenten contrabas kunnen we twee prominente artiesten aan onze strijkersafdeling toevoegen. Zij hebben als gastdocenten al een opvallende bijdrage aan de opleiding geleverd. Wij verheugen ons zeer om de energie van deze twee jonge internationale artiesten in ons midden te hebben.'

Rick Stotijn (1982) won al op jonge leeftijd eerste prijzen op het Prinses Christina Concours, bij de Stichting Jong Muziektalent Nederland en in 2013 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor jonge getalenteerde musici in Nederland. Hij speelde in diverse orkesten, waaronder Amsterdam Sinfonietta, het Rotterdams Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het London Symphony Orchestra en het Swedish Radio Symphony Orchestra. Hij speelde samen met onder anderen Janine Jansen, Gidon Kremer en Liza Ferschtman. Op het moment is Stotijn eerste contrabassist bij het Swedish Radio Symphony Orchestra en de Rundfunk Sinfonie Orchester Berlin. Zijn eerste cd, met werk van Bottesini, kreeg jubelende recensies. Deze week wordt zijn nieuwe cd Basso Bailando uitgebracht.

Fransman Olivier Thiery (1983) studeerde in Toulon, Cannes en aan de Folkwang Hochschule in Essen, Duitsland. Hij speelde in verschillende Europese orkesten waaronder het Mahler Chamber Orchestra, Bayerischen Rundfunk en het Münchener Kammerorchester. Sinds 2008 speelt hij n het Koninklijk Concertgebouworkest. Thiery trad op met Alexei Ogrintchouk, Gidon Kremer, Emmanuel Pahud, Andras Schiff en anderen.
Hij doceert sinds september 2013 aan de Folkwang Hochschule als assistent van Niek de Groot. Binnenkort verschijnt ook van Olivier Thiery een nieuwe cd.

Rick Stotijn, foto Fritz Kok

Delen