Eerste lichting studenten Post-HBO opleiding Muziekeducatie afgestudeerd

Gepubliceerd op

Woensdag 8 januari sloten de studenten van de Post-HBO opleiding Muziekeducatie de opleiding succesvol af en kregen hun welverdiende certificaat uitgereikt door directeur Janneke van der Wijk.

Deze opleiding is een jaar geleden nieuw van start gegaan als gevolg op de stormachtige cultuur-educatieve ontwikkelingen in Amsterdam. Het Basispakket voor Kunst- en Cultuureducatie dat door wethouder Carolien Gehrels werd gelanceerd, is in september van kracht gegaan waarmee het structurele muziekonderwijs binnen de basisschool een feit is. De komende jaren zullen alle schoolkinderen van groep 3 tot en met 8 iedere week muziekles krijgen in de klas. 

De Post-HBO Muziekeducatie (M4ME) is een bijscholing voor musici die graag les willen geven in het basisonderwijs. Negentien musici hebben hun certificaat gekregen en gaan direct aan de slag in de Amsterdamse basisscholen.
Half januari zal een nieuwe groep van 16 studenten beginnen aan de tweede editie van M4ME op het Conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie over de opleiding

Delen