Shunske Sato gastdocent aan de afdeling Oude Muziek

Gepubliceerd op

Violist Shunske Sato, concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging, wordt gastdocent aan de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaat masterclasses en lessen geven aan barokvioolstudenten en aan geïnteresseerde vioolstudenten van de klassieke afdeling. Daarnaast gaat hij de strijkerssectie van het Sweelinck Barokorkest coachen.

 

Shunske Sato (Tokio, 1984) heeft naam gemaakt op zowel moderne viool als barokviool. Hij studeerde aan de Juilliard School for Music New York, waarna hij zijn studie moderne viool voortzette in Parijs en zijn studie barokviool in München. Hij is concertmeester van Concerto Köln en de Nederlandse Bachvereniging en heeft opgetreden als solist met het Orchestra Libera Classica in Japan, Berliner Lautten Compagney. In 2011 gaf hij de eerste uitvering sinds lang  van Paganini’s tweede vioolconcert op historische instrumenten  met de Academy of Ancient Music. Op de moderne viool heeft  Shunske gesoleerd bij alle grote orkesten in Japan en vele vooraanstaande Europese en Amerikaanse orkesten. Daarnaast is hij een veelgevraagd kamermusicus. Zijn discografie omvat Eugène Ysaÿes Zes sonates voor soloviool, Edvard Griegs complete sonates voor viool en piano en Telemanns twaalf Fantasia's voor soloviool. Ook nam Shunske als eerste violist Paganini’s vierentwintig Caprices voor soloviool op vanuit het perspectief van de historische uitvoeringspraktijk, op darmsnaren en met een historische strijkstok.

Delen