Rodion Trio wint Internationaal Kamermuziekconcours Almere

Gepubliceerd op

 

Het Rodion Trio - klarinettist Diederik Ornée, saxofoniste Annelies Vrieswijk en pianist Mark Toxopeus, alledrie oud-studenten van het CvA - heeft op 13 oktober jl. het Internationaal Kamermuziekconcours in Almere gewonnen. De internationale vakjury, bestaande uit James Wood, Mieko Kanno, Frank Peters, Guy van Hulst en Sjef Douwes, riep het trio unaniem uit tot winnaar.


Het Rodion Trio - klarinettist Diederik Ornée, saxofoniste Annelies Vrieswijk en pianist Mark Toxopeus, alledrie oud-studenten van het CvA - heeft op 13 oktober jl. het Internationaal Kamermuziekconcours in Almere gewonnen. De internationale vakjury, bestaande uit James Wood, Mieko Kanno, Frank Peters, Guy van Hulst en Sjef Douwes, riep het trio unaniem uit tot winnaar. Volgens de jury is het Rodion Trio een 'uiterst origineel ensemble' voor wie ze elke ronde weer 'op het puntje van hun stoel zaten'. De arrangementen van Mark Toxopeus waren 'op zich staande kamermuziekcomposities geworden, die ze de originele orkestwerken deed vergeten'. Aan deze juryprijs is een geldbedrag van € 7.500,- verbonden; daarnaast krijgt het ensemble ook een tournee langs Nederlandse podia aangeboden.

Delen