Eervolle vermelding voor Abel Paúl en Emre Kaleli bij Gaudeamus Prijs 2013

Gepubliceerd op

CvA-alumni Abel Paúl (1984, Spanje) en Emre Kaleli (1987, Turkije) hebben een eervolle vermelding gekregen bij het uitreiken van de Gaudeamus Prijs, onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek. In totaal werden voor de Gaudeamus Prijs meer dan 200 composities ingezonden. De eervolle vermelding houdt in dat de componist gevraagd wordt terug te komen in het volgende festival en (zonder een opdracht) een nieuw of recent werk voor uitvoering mag voordragen.


Abel Paúl won de eervolle vermelding voor zijn compositie The end of lines voor twee fluiten, hobo, twee klarinetten, altsaxofoon, percussie, harp, piano, celesta, klavecimbel en cello, dat door Insomnio werd uitgevoerd in de Geertekerk. Emre Kaleli won hem voor zijn werk Il voto dell'innocenza voor twee klarinetten, sine waves, midi-keyboard, piano, percussie, elektrische gitaar, contrabas. Ensemble Modelo62 voerde het uit in Rasa.

Abel Paúl studeerde in 2009 af aan de compositieafdeling van het CvA; Emre Kaleli in 2012.

Delen