Edison voor Van Baerle Trio

Gepubliceerd op

Het Van Baerle Trio heeft een Edison gekregen in de categorie 'Debuut' voor hun cd met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel. De Edison Award is de oudste Nederlandse muziekprijs en wordt ieder jaar toegekend aan de beste cd in verschillende categorieën.


Uit het juryrapport: 'Uit de uitvoeringen van Frans en Nederlands repertoire op deze debuut-cd op het label Etcetera klinken speelplezier, energie en professionaliteit. De fijnzinnigheid in het samenspel en de grote mate van technische beheersing maken het beluisteren tot een feest. Ook de kwaliteit van de opname, gemaakt in de Philipszaal in Eindhoven, is voortreffelijk.'

Het Van Baerle Trio bestaat uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. Alledrie zijn ze afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen