Conservatorium van Amsterdam start post-HBO-opleiding Muziekeducatie M4ME

Gepubliceerd op

Aan alle onderwijsinitiatieven die het Conservatorium van Amsterdam (CvA) de laatste jaren heeft ontwikkeld, wordt in januari 2014 een nieuwe opleiding toegevoegd: Musicians for Music Education. Met deze post-HBO-opleiding Muziekeducatie speelt het CvA in op de grote veranderingen die gaande zijn binnen het muziekonderwijs op de basisschool.

 

Muziekscholen richten zich steeds meer op het aanbod binnen het primair onderwijs, een ontwikkeling die vraagt om vele hoog opgeleide vakleerkrachten muziek. Om aan deze vraag tegemoet te komen, start het Conservatorium van Amsterdam in januari 2014 de post-HBO-opleiding Muziekeducatie. De opleiding is bedoeld voor professionele musici en muziekschooldocenten die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen om in het primair onderwijs op hoog niveau muziekles te kunnen geven. Kortom: Musicians for Music Education.

De opleiding duurt één jaar, is vormgegeven volgens de laatste internationale inzichten op het gebied van binnenschoolse muziekeducatie en zeer praktijkgericht. Na afronden van de opleiding kunnen de musici aan de slag in het primair onderwijs. Tevens hebben ze de vaardigheden om buitenschools met grote heterogene groepen kinderen te werken.

Deadline voor aanmelding is 1 december 2013.

Lees meer over de opleiding

'Ik doe de opleiding Muziekeducatie om op een speelse en inhoudelijk sterke wijze muzieklessen aan kinderen op de basisschool te kunnen verzorgen. Lesgeven aan kinderen is een van de belangrijkste activiteiten in mijn werk als musicus.'
Herman Rouw, student

'Muziekles inspireert en leert kinderen bijvoorbeeld onmisbare vaardigheden als luisteren en concentreren. Nu hebben nog veel kinderen niet of nauwelijks muziekles en laat de kwaliteit vaak te wensen over. Door het een vaste plek te geven op de basisschool krijgen vanaf volgend schooljaar alle Amsterdamse kinderen muziekles.'
Carolien Gehrels, Wethouder Kunst en Cultuur Amsterdam

Delen