DNOA 28 maart in serie Proms in Muziekgebouw

Gepubliceerd op

Op donderdag 28 maart voert Asko|Schönberg samen met zangers van de Dutch National Opera Academy Mavra uit, een komische eenakter van Stravinsky. Ook wordt er werk van Goebaidoelina uitgevoerd in deze Donderdagavondserie-Proms.

Op donderdag 28 maart voert Asko|Schönberg samen met zangers van de Dutch National Opera Academy Mavra uit, een komische eenakter van Stravinsky. Ook wordt er werk van Goebaidoelina uitgevoerd in deze Donderdagavondserie-Proms.

do 28 maart
20.15 uur Muziekgebouw aan 't IJ
Donderdagavondserie-PROMS: Hommage

Asko|Schönberg; Dutch National Opera Academy o.l.v. Etienne Siebens; solisten: Christie Finn, sopraan;Gevorg Hakobjan (DNOA), tenor; Florieke Beelen (DNOA), mezzosopraan;Klarijn Verkaart (DNOA), contra-alt; Judith Fa (DNOA), sopraan
Igor Stravinsky - Septet; Mavra (bew. Winfried Radeke); Sofia Goebaidoelina - Hommage à T.S. Eliot

19.15 uur: Inleiding met Uitzicht op Foyerdeck 1, Thea Derks in gesprek met Christie Finn, Gevorg Hakobjan en Etienne Siebens.

Igor Stravinsky was een stilistische kameleon. Zo verruilde hij in de jaren twintig de felle exotische kleuren van zijn vroege balletten plotseling voor een soberder palet. Exemplarisch is de komische eenakter Mavra, waarin koddige hoempa-begeleidingen, knipogen naar Tsjaikovski en flarden jazz zich aaneenrijgen tot een ironisch staaltje neoclassicisme. Een goede dertig jaar later ging het roer andermaal om. Getuige het Septet, waarin Stravinsky losjes aan de haal gaat met de reekstechnieken van muzikale aartsrivaal Schönberg.
Net als Stravinsky koesterde Sofia Goebajdoelina een grote bewondering voor T.S. Eliot. In haar Hommage, voor sopraan en octet, brengt ze met fluistermuziek en magische klankkleuren een eerbetoon.

Klik hier om kaarten te bestellen

Delen