Veel CvA-studenten in de prijzen op Prinses Christina Concours en Compositieconcours

Laetitia Gerards

Gepubliceerd op

Op het Prinses Christina Concours West zijn veel studenten van het CvA in de prijzen gevallen. Pianist Young Jae Kim (12) en vocaliste Laetitia Gerards (19) wonnen onder andere een eerste prijs. Iris Tjoonk (20) en Tijn Wybenga (19) zijn finalist geworden op het Prinses Christina Compositieconcours.

Op het Prinses Christina Concours West op 9 en 10 februari jl. zijn veel studenten van het CvA in de prijzen gevallen. In categorie 1 (12 t/m 14 jaar) won Young Jae Kim (12) de eerste prijs. Young Jae studeert aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het CvA, bij Marjes Benoist. Een derde prijs in categorie 2 (15 t/m 19 jaar) ging naar het trio Xenia Evers (17), piano, Lisette Carlebur (16), viool, en Chieko Donker Duyvis (15), cello. Alledrie studeren ze aan de Sweelinck Academie, Xenia bij Marjes Benoist, Lisette bij Lex Korff de Gidts en Chieko bij Maarten Mostert, als trio studeren ze in de ensembleklas van Lex Korff de Gidts. Ook altvioliste Gioia Kuijpers (17) en violiste Emma Roijackers (17), beiden leerling van de Sweelinck Academie, wonnen een derde prijs. Gioia studeert bij Judith Wijzenbeek en Emma bij Lex Korff de Gidts.
Laetitia Gerards (19) won de eerste prijs in categorie 3 (conservatorium). Laetitia studeert zang in de bacheloropleiding.

Afgelopen weekend vond ook het tweejaarlijkse Prinses Christina Compositieconcours plaats. Tot de zes finalisten behoren Iris Tjoonk (20), student trombone, en Tijn Wybenga (19), student arrangeren jazz. Zij mogen hun compositie ten gehore laten brengen op de Dag van de Genomineerden op 6 april. a.s. in Den Haag.

Young Jae Kim

Lisette Carlebur, Chieko Donker Duyvis en Xenia Evers

Gioia Kuipers

Emma Roijackers; bron foto's: website Prinses Christina Concours

Delen