Nicolas van Poucke (CvA) en Slagwerktrio Davai Perkusion winnaars van Grachtenfestival Conservatorium Concours 2013

Gepubliceerd op

Pianist Nicolas van Poucke en Slagwerktrio Davai Perkusion zijn de winnaars van de 10e editie van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2013 dat zondag 24 februari plaatsvond in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Nicolas van Poucke won naast de Vakjuryprijs ook de Publieksprijs met 31.7% van de stemmen. Van Poucke, voorgedragen door het Conservatorium van Amsterdam en Davai Perkusion, voorgedragen door het Koninklijk Conservatorium Den Haag, winnen een optreden tijdens het Grachtenfestival 2013. Daarnaast winnen zij een special van 30 minuten op de klassieke muziekzender BravaNL.

Pianist Nicolas van Poucke en Slagwerktrio Davai Perkusion zijn de winnaars van de 10e editie van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2013 dat zondag 24 februari plaatsvond in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.  Nicolas van Poucke won naast de Vakjuryprijs ook de Publieksprijs met 31.7% van de stemmen. Van Poucke, voorgedragen door het Conservatorium van Amsterdam en Davai Perkusion, voorgedragen door het Koninklijk Conservatorium Den Haag, winnen een optreden tijdens het Grachtenfestival 2013. Daarnaast winnen zij een special van 30 minuten op de klassieke muziekzender BravaNL.

'Wij als jury stonden vandaag voor een onmogelijke taak, in totaliteit was het programma heel spannend. Er waren alleen maar winnaars en geen verliezers,'zei juryvoorzitter Taco Kooistra. 'Doordat het concours openstaat voor alle instrumenten is het appels met peren vergelijken. Deze keer was dat niet te doen, zowel de appel als de peer smaakten totaal verschillend maar erg goed.' De vakjury koos daarom voor de eerste keer in tien jaar voor twee winnaars. Pianist Nicolas van Poucke overtuigde door zijn uitmuntende muzikaliteit en gedegen programmering. Slagwerktrio Davai Perkusion wist de jury te overrompelen met hun nieuwe stijl en het theatrale element.

De zes finalisten werden, naast muzikaliteit en repertoire, ook beoordeeld op presentatie. Eerder kregen de finalisten een presentatietraining van radio- en tv-presentator Hans Haffmans. 'Het is belangrijk dat musici zich goed weten te presenteren. Door zelf de motivatie voor de keuze van het te spelen programma te verwoorden, laat de musici nog meer van zichzelf zien, hetgeen de presentatie extra aantrekkelijk maakt,' aldus juryvoorzitter Taco Kooistra.
 

Delen