Even voorstellen... Simon Van Holen

Gepubliceerd op

Per januari 2013 geeft Simon Van Holen gastlessen contrafagot aan het Conservatorium van Amsterdam. Simon studeerde in Den Haag en Düsseldorf en is onder meer als solocontrafagottist verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Simon Van Holen (1985)  studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en de Robert Schumann Musikhoschule in Düsseldorf in de klas van Gustavo Núñez, waar hij in 2010 zijn diploma behaalde. Tevens werd hem daar in 2010, omwille van zijn buitengewone artistieke vaardigheden, de DAAD-Förderpreis voor buitenlandse studenten uitgereikt. Simon volgde masterclasses bij onder anderen Klaus Thunemann, Brian Pollard, Stefan Schweigert, Sergio Azzolini, Dag Jensen, Marco Postinghel, Marion Reinhard, Jörg Widmann en Chiara Tonelli en werd uitgenodigd voor de Zermatt Festival Akademie en de Gustav Mahler Akademie. In 2010 kreeg hij een beurs van de stichting Villa-Musica Rheinland-Pfalz waar hij kamermuzieklessen kreeg van Menahem Pressler, Ingo Goritzki en Marie-Louise Neunecker.

Orkestervaring deed Simon op in het European Youth Orchestra en als solofagottist van het Gustav Mahler Jugendorchester. Tevens was hij in het seizoen 2007-2008 verbonden aan de orkestacademie van de Düsseldorfer Symphoniker en was hij als remplaçant onder meer te gast bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Malaysian Philharmonic Orchestra, het Orchestra de l´Opéra de Rouen en het Norrköpings Symfoniorkester.
In 2011 werd Simon als solocontrafagottist aangenomen bij de Düsseldorfer Symphoniker en sinds 2012 bekleedt hij dezelfde functie bij het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam.

Delen