CvA-band Über-Ich wint Grote Prijs van Nederland

Gepubliceerd op

CvA-band Über-Ich heeft op 8 december jl. de Grote Prijs van Nederland gewonnen in de categorie Bands. De bekendste nationale prijs voor livemuziek werd voor de 27e keer uitgereikt in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De leden van Über-Ich studeren aan de popafdeling van het CvA.

 

‘Out-of-the-box en ongelofelijk catchy. De band is perfect op elkaar ingespeeld,’ was het oordeel van de jury. Jelle Huiberts, drummer van Über-Ich, ontving de SAE Beste Muzikant Prijs.

Über-Ich was te gast bij Giel Beelen op 3fm, kijk en luister hier

En zie hier een interview met Über-Ich

Eerder al gooiden studenten en alumni van de popafdeling hoge ogen bij de Grote Prijs van Nederland. In 2011 won Yori Swart de Grote Prijs in de categorie singer/songwriter. De ritmesectie van Evant Garden, bestaande uit bassist David Stapel en drummer Paul Bos van de popafdeling, won dat jaar de MCN-beste muzikantenprijs in de categorie rock/alternative. 

In 2010 won Uri Dijk met de band Ethereal de prijs in de categorie rock/alternative. Ook won hij de SAE Institute Beste Muzikantprijs. The Fudge won de tweede prijs in deze categorie en sleepte tevens de MCN Publieksprijs in de wacht.

In 2008 won Fabiana Dammers samen met gitarist Reinier Scheffer en drummer Robin Assen de Grote Prijs in de categorie singer/songwriter. In de categorie pop/rock won Two Way Radio, met gitarist Flip van Schil en bassist Maarten van Es, de eerste prijs. Gitarist Marnix Dorrestein, in dat jaar eerstejaarsstudent van de popopleiding, won de muzikantenprijs in de categorie pop/rock.

Signe Tollefsen won in 2006 zowel de KinkFM/Lijn5 Publieksprijs als de prijs voor de beste muzikant in de categorie singer/wongwriter.

Delen