Lisette Carlebur en Xenia Evers winnen Rijnlands Muziekconcours

Bron foto: sleutelstad.nl

Gepubliceerd op

Violiste Lisette Carlebur (16) en pianiste Xenia Evers (17), beiden leerlingen van de Sweelinck Academie, hebben het Rijnlands Muziekconcours gewonnen. De jury was vol lof: 'Zeer muzikaal duo dat nuances van de romantische vioolsonate van Schumann alle eer aandeed. Zowel in de meer uitbundige als in de lyrische, ingetogen passages was hun spel expressief. Bijzonder boeiend waren de zorgvuldig uitgevoerde fraseringen en overgangen tussen de verschillende sferen.'

Lisette studeert bij Lex Korff de Gidts en Xenia bij Marjes Benoist.

Ook andere leerlingen van de Sweelinck Academie gooiden hoge ogen. Krisna Pijloo (16) won de eerste prijs in de categorie gitaar en Prawira Pijloo (13) de tweede. Beide gitaristen studeren bij Lex Eisenhardt. Violiste Maren Bosma (16) won ook een eerste prijs. Maren studeert bij Lex Korff de Gidts aan de Sweelinck Academie.

Delen