Miklós Spanyi nieuwe docent improvisatie oude muziek

Gepubliceerd op

Organist, klavecinist en fortepianist Miklós Spanyi is per 1 oktober toegetreden tot de afdeling Oude Muziek als docent improvisatie op klavierinstrumenten. Miklós heeft een indrukwekkende staat van dienst als solist en continuospeler en heeft ook naam gemaakt als componist en improvisator.

 

Miklós Spányi (Boedapest, Hongarije) treedt op door heel Europa als solist op orgel, klavecimbel, fortepiano en clavichord en als continuospeler bij diverse kamermuziekensembles en orkesten. Sinds de oprichting in 1983 is hij artistiek leider van het Hongaarse barokorkest Concerto Armonico. Van 2006-2009 was hij artistiek leider van het Finse oude-muziekensemble Ensemble OpusX. Ook is hij artistiek leider en lid van het Ensemble Mimage.
Al een aantal jaren richt Miklós Spányi zich als uitvoerder en onderzoeker op het werk van Carl Philipp Emanuel Bach en is daarmee een van ’s werelds meest erkende specialisten geworden op het gebied van C.P.E. Bach. Hij spant zich er intensief voor in om het clavichord, C.P.E. Bachs favoriete toetsinstrument, weer in de belangstelling te brengen. Van 1990-2012 is hij als docent verbonden geweest aan het Oulu Conservatoire en de Sibelius Academy in Finland en hij heeft masterclasses gegeven in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Portugal, Hongarije en Finland. Daarnaast is hij actief als componist en improvisator.

Delen