Mathilde Wantenaar wint Donemus Aanmoedigingsprijs voor Vrouwelijke Componisten

Gepubliceerd op

Mathilde Wantenaar (19), eerstejaars compositie in de bacheloropleiding bij Willem Jeths, heeft de Donemus Aanmoedigingsprijs voor Vrouwelijke Componisten gewonnen voor haar nog naamloze compositievoorstel voor de ongewone bezetting van piano, bandoneon, besklarinet, altviool, cello en contrabas.

 

De jury, bestaande uit Thea Derks, (muziekpublicist), Miranda van Drie (directeur NJO Nederlandse Orkest- en Ensemble Academie), Olga de Kort, (musicus, musicoloog/muziekjournalist), Eleonore Pameijer (fluitist, artistiek  directeur Leo Smit Stichting) Astrid in ’t Veld (musicus/programmeur - TROS/AVRO/NTR) en Patricia Werner Leanse) is verheugd om een aanmoedigingsprijs van € 2.500,- uit te kunnen reiken aan de jongste inzender. Uit het juryrapport: ‘De tweede aanmoedigingsprijs is voor een jonge, nog studerende componiste. Zij heeft een plan ingediend voor een originele bezetting. De jury is benieuwd hoe zij de afwisselende en verrassende elementen in haar voorstel verder vorm gaat geven en hoe dit gerealiseerd gaat worden. Uit het plan sprak een jeugdig enthousiasme, maar ook een doordachte en volwassen gedachtegang over haar compositie. Het stuk relateert naar eigen zeggen aan het leven zelf, het is zoals zij schrijft “als een achtbaanrit vol emoties”.'

Delen