Fagottist Bram van Sambeek wordt hoofdvakdocent aan het CvA

Foto Marco Borggreve

Gepubliceerd op

Per september 2013 versterkt fagottist Bram van Sambeek de fagotsectie van het Conservatorium van Amsterdam. Naast Jos de Lange en Ronald Karten wordt hij de derde hoofdvakdocent fagot.

 

Bram van Sambeek (1980) ontving in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, als enige fagottist in de dertigjarige geschiedenis van de prijs. In 2011 won hij een Borletti Buitoni Trust
Award, en kort geleden werd hij toegelaten tot het programma ‘Chamber Music Society Two’ van het Lincoln Center in New York. Bram werd aanbevolen door verscheidene beroemdheden, zoals Valery Gergiev, die hem naast ‘very gifted’ ook kwalificeerde als ‘not eccentric but a little bit unusual’.
Van 2002-2011 was hij solofagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is regelmatig te gast als solofagottist bij het London Symphony Orchestra en het Mahler Chamber Orchestra , treedt daarnaast ook op als kamermusicus en wordt regelmatig gevraagd als solist in binnen- en buitenland. Na zijn debuutrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam in 2003 soleerde hij onder andere regelmatig bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Sinfonia, bij beide orkesten onder leiding van de chefdirigenten. In de komende seizoenen voert hij onder andere het fagotconcert van Kalevi Aho en een nieuw opdrachtwerk voor een fagotconcert van Sebastian Fagerlund uit, werken die hij ook gaat opnemen voor het label BIS. In maart 2012 kwam Brams tweede cd, ‘Bassoon-Kaleidoscope’, uit bij Brilliant Classics, waarop een grote variatie aan kamermuziek (inclusief een rocknummer!) te horen is.

Meer informatie: www.bramvansambeek.com

Delen