‘Beter dan sommige professionele orkesten’ - CvA-studenten schitteren op Cello Biënnale

Gepubliceerd op

De studenten van het Conservatorium van Amsterdam hebben met hun optreden op de Amsterdamse Cello Biënnale veel indruk gemaakt op de pers, het publiek en niet in de laatste plaats op eregast Tan Dun zelf.

Tan Dun leidde het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam en solist Anssi Karttunen in zijn compositie The Map, waarin beelden en klanken van musicerende Chinezen versmolten met het spel van de musici op het podium. ‘Als het gaat om het koppelen van de jongste musici aan de oudste cultuur, was dit de beste uitvoering,’ zei hij zelf na afloop van het concert. In het Parool schreef Roeland Hazendonk: ‘Tan Dun leidde zelf een heel goed spelend orkest van Amsterdamse conservatoriumstudenten, dat de ook al prima spelende cellist Anssi Karrtunen sfeervol begeleidde.’ Volgens het NRC was Tan Dun na de eerste repetitie uitgelaten over de prestaties van de conservatoriumstudenten die zich moeiteloos verplaatsten in de Chinese klankwereld. ‘Beter en veel geïnteresseerder dan sommige professionele orkesten.’

Inmiddels zijn de drie finalisten van het Nationaal Celloconcours bekend: Jonathan Butler, Harriet Krijgh en Jonathan Roozeman. Op 2 november om 20.15 uur nemen zij het tegen elkaar op in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ook hier verzorgt het Symfonieorkest van het Conservatorium, o.l.v. Paul Watkins deze keer, de begeleiding. De winnaar treedt op 4 november om 14.30 uur op in de Stadsgehoorzaal in Leiden, in een concert waarin ook de solist Colin Carr zijn opwachting maakt. Meer informatie

Delen