3e prijs Jazz Hoeilaart voor Philip Czarnecki Quintet

Gepubliceerd op

Het Philip Czarnecki Quintet, met CvA-studenten en alumni won op 29 september de derde prijs van het 34e Jazz Hoeilaart. Jazz Hoeilaart kan terecht terugkijken op een rijke geschiedenis. Naast het jong toptalent en de bekende nationale en internationale groepen die op de planken van het concours stonden heeft het door de jaren heen duurzame samenwerkingen kunnen realiseren.

Hierdoor staat Jazz Hoeilaart garant dat jong talent het podium krijgt dat ze verdient en dat jazz een volwaardige plaats krijgt in het cultuurlandschap.

De prijs voor de beste bassist ging naar CvA-alumnus Pat Cleaver, bassist van het Philip Czarnecki Quintet. Het Belgische jazztrio De Beren Gieren won de eerste prijs. De tweede prijs was voor het Arturri Rönkä Quartet en de uit Nederland afkomstige John Albert Group eindigde als vierde. Fulco Ottervanger, de pianist van de winnende groep, werd uitgeroepen tot de beste solist van de wedstrijd. 

Delen