Nieuw Amsterdams Kinderkoor wint zilver op Cantemus Choral Festival

Gepubliceerd op

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (NAK) heeft als enige Nederlandse vertegenwoordiger zilver gewonnen op het '9th International Cantemus Choral Festival' in Hongarije. Het NAK biedt een klassieke zangopleiding aan kinderen vanaf vier jaar en is sinds 2005 via een intensieve samenwerking verbonden aan het CvA. Deze zomer werd het Selectiekoor gedirigeerd door Sofia Gioldasi, bachelorstudent koordirectie aan het CvA.

 

Mede door de rijke Hongaarse koortraditie en het topniveau van de Cantemus-school (www.cantemus.hu), gastheer van het festival en de competitie, is de Cantemus Qualifying Competition een internationale wedstrijd van enorm hoog niveau. In Nederland zijn er bijna geen kinderkoren die op het vereiste niveau kunnen concurreren, alleen al vanwege de strenge toelatingseisen. Dat het NAK mocht deelnemen, is daarom alleen al een prestatie. Het NAK gaf voorafgaand aan de festivaldeelname bovendien een spetterend concert in Zsámbék, een historische plaats nabij Boedapest en cultureel centrum, dankzij de hulp en contacten van de Nederlandse Ambassade in Boedapest.

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (NAK) is een klassieke zangopleiding voor kinderen vanaf vier jaar met specialisatie opera. Het NAK voerde sinds haar oprichting in 2005, naast gerenommeerd kinderkoorrepertoire als de Matthaeuspassion, de Carmina Burana en de Missa Brevis en Ceremony of Carols van Britten de volgende opera's uit: Humperdinck - Haensel und Gretel; Britten - The Golden Vanity/The little Sweep; Philip Glass - The Witches of Venice.Het NAK trad op in Paleis Noordeinde ter gelegenheid van het Koninginnedagconcert, en won de eerste prijs op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (België) in 2010. Ook was het NAK al verschillende malen op de belangrijkste culturele televisie zenders in Nederland te horen en zien. Meer informatie: www.nieuwamsterdamskinderkoor.nl,

Hier kunt u het koor in actie zien

Delen