Gratis concert door Experimentalstudio uit Freiburg

Gepubliceerd op

De wereldberoemde Experimentalstudio uit Freiburg geeft a.s. zondag, 26 augustus, een gratis concert in de Bernard Haitinkzaal.

De Experimentalstudio des SWR uit Freiburg is een van de bekendste
studio’s voor elektronische muziek, onder meer vanwege de samenwerking met Luigi Nono. Ieder jaar organiseert de Experimentalstudio onder de titel Matrix een zomercusus live electronics voor componisten.

Dit jaar gaat Matrix voor het eerst on tour en heeft daartoe de Atlas Academy als partner uitverkoren. T?dens de Academy werken Matrix-componisten samen met oosterse musici en worden mogel?kheden tot klanksynthese uitgeprobeerd. Als opmaat voor het Atlas Festival presenteert de Experimentalstudio een concert met premières en meesterwerken uit z?n r?ke historie.

zo 26 augustus
15.00 uur Bernard Haitinkzaal
Matrix 12 on tour – Experimentalstudio des SWR

Ensemble Experimental
Wu Wei, sheng; Noa Frenkel, alt; Harry Sparnaay, basklarinet; Max Murray, tuba; Jürgen Ruck, gitaar; Detlef Heusinger, dirigent

Experimentalstudio des SWR
Michael Acker, Reinhold Braig, Thomas Hummel en Simon Spillner, live electronics en klankprojectie

Jonathan Harvey - Ricercare una melodia (1984)'Detlef Heusinger - Waka’s (Drei japanische Liebeslieder) (2004); Chaya Czernowin - Ina (1988); Kee Yong Chong - Wu Wei. Meng Die (2012)'Hugues Dufourt - L’Île sonnante (1990); Mariana Ungureanu - Ne Veli Vetry (2012); Luigi Nono - Post-prae-ludium per Donau (1987)

toegang gratis

meer informatie: www.atlasensemble.nl

Delen