Studenten CvA winnen Dutch Jazz Competition in alle categorieën

Gepubliceerd op

Kapok, bestaande uit oud-conservatoriumstudenten Morris Kliphuis en Remco Menting en Timon Koomen heeft de Dutch Jazz Competition 2012 gewonnen. Alumnus saxofonist Maarten Hogenhuis won de prijs voor beste solist. Studente zang Laura Polence won de prijs voor beste eigen compositie. De finale vond plaats op zaterdag 30 juni in Lantaren Venster tijdens North Sea Round Town in Rotterdam.

Kapok, bestaande uit oud-conservatoriumstudenten hoornist Morris Kliphuis en drummer Remco Menting en gitarist Timon Koomen, heeft de Dutch Jazz Competition 2012 gewonnen. De saxofonist en alumnus Maarten Hogenhuis won de prijs voor beste solist. Studente zang Laura Polence won de prijs voor beste eigen compositie. De finale vond plaats op zaterdag 30 juni in Lantaren Venster tijdens North Sea Round Town in Rotterdam.

De jury, met de internationaal gelauwerde musici Sjoerd Dijkhuizen (sax) en Jan van Duikeren (trompet) naast Tim Sprangers (jazzjournalist o.a. voor de Volkskrant) in de gelederen, was unaniem in hun oordeel: "Kapok blinkt uit in originaliteit en inventief samenspel, speelt lekker ongepolijst en spontaan. Met een overdonderend rijke, beeldende set weet Kapok een geweldige spanning op te roepen.”

Kapok neemt een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit de bekostiging van meerdaagse cd-opnamen in een studio naar keuze, een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival en een uitgebreide Young VIP Tournee langs de Nederlandse jazzpodia.

Saxofonist Maarten Hogenhuis was zowel aanwezig met zijn eigen kwartet als met de gastgroep BRUUT!. Het Maarten Hogenhuis Quartet, bestaande uit CvA-alumni Maarten Hogenhuis, saxofoon; Thomas Rolff, bas; Miguel Rodriguez, piano, en Joost Patocka, drums, speelt zowel eigen composities van Maarten Hogenhuis als werk van Nederlandse jazzcomponisten als Jesse van Ruller, Benjamin Herman, Jasper Blom en Maarten van der Grinten.

Lees meer: www.dutchjazzcompetition.nl

Delen