Twee CvA-bands in finale Dutch Jazz Competition

Gepubliceerd op

De bands Kapok en Maarten Hogenhuis Quartet zijn geselecteerd voor de finale van de Dutch Jazz Competition 2012. Beide bands bestaan uit oud-studenten van het CvA. De finale vindt plaats op zaterdag 30 juni in Lantaren Venster tijdens North Sea Round Town in Rotterdam.

 

Kapok, bestaande uit hoornist Morris Kliphuis, drummer Remco Menting (beiden oud-CvA-studenten) en gitarist Timon Koomen (oud-student van het Utrechts Conservatorium) trekt zich niets aantrekt van de gebaande paden. Met de ongebruikelijke bezetting van hoorn, gitaar en drums zoeken de musici naar nieuwe, vrije en avontuurlijke klanken en ritmes.

Het Maarten Hogenhuis Quartet, bestaande uit CvA-alumni Maarten Hogenhuis, saxofoon; Thomas Rolff, bas; Miguel Rodriguez, piano, en Joost Patocka, drums, speelt zowel eigen composities van Maarten Hogenhuis als werk van Nederlandse jazzcomponisten als Jesse van Ruller, Benjamin Herman, Jasper Blom en Maarten van der Grinten.

Lees meer: www.dutchjazzcompetition.nl/

Delen