Jasper van Damme wint Conservatorium Talent Award 2012

Gepubliceerd op

CvA-student Jasper van Damme, saxofoon, heeft tijdens Jazz in Duketown de Conservatorium Talent Award gewonnen. Hij wint daarmee een bedrag van € 10.000,-. De jury was unaniem in haar oordeel. ‘Het is muziek die communiceert, melodisch, verrassend en met een herkenbaar eigen karakter. Sympathiek neergezet met een formidabele band,’ aldus juryvoorzitter Aad van Nieuwkerk.

 

Op 26 en 27 mei presenteerde de organisatie van Jazz in Duketown, in samenwerking met DELA en het Fonds voor Podiumkunsten, deze jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de beste jazztalenten van Nederland. In totaal negen musici speelden een concert van een half uur voor een jury bestaande uit Aad van Nieuwkerk, Martin Fondse, Sander Grande, Jan Menu en Vera Vingerhoeds, waarvan Jasper van Damme de grote winnaar werd.

Naast de roem van het winnen van de Conservatorium Talent Award krijgt de winnaar de mogelijkheid om zijn talent verder te ontwikkelen. Jasper van Damme, die dit jaar afstudeert aan de masteropleiding, wil het bedrag van € 10.000,- besteden aan een cd-opname met zijn band Castel-van Damme Quartet. Ook wil hij graag naar de Verenigde Staten om met diverse muzikanten te spelen. Daarnaast treedt Jasper in 2013 op tijdens Jazz in Duketown.

Lees meer

Delen