Twee CvA-compositiestudenten genomineerd voor Gaudeamus Prijs 2012

Gepubliceerd op

Andys Skordis en Thanasis Deligiannis zijn genomineerd voor de Gaudeamus Muziekprijs 2012. Andys Skordis (1983, Cyprus/Nederland) werd genomineerd met zijn werk 7 Unceremonious occasions en Thanasis Deligiannis (1983, Griekenland/Nederland) met zijn werk Yriaeas. De internationale jury, bestaande uit Martijn Padding (NL), Annie Gosfield (USA) en Christopher Butterfield (CAN) koos in totaal dertien genomineerden uit bijna driehonderd inzendingen.

Andys Skordis en Thanasis Deligiannis zijn genomineerd voor de Gaudeamus Muziekprijs 2012. Andys Skordis (1983, Cyprus/Nederland) werd genomineerd met zijn werk 7 Unceremonious occasions en Thanasis Deligiannis (1983, Griekenland/Nederland) met zijn werk Yriaeas. De internationale jury, bestaande uit Martijn Padding (NL), Annie Gosfield (USA) en Christopher Butterfield (CAN) koos in totaal dertien genomineerden uit bijna driehonderd inzendingen.
De genomineerde werken worden uitgevoerd tijdens de komende Gaudeamus Muziekweek, 2 t/m 9 september 2012 in Utrecht. Aan het eind van de Muziekweek wordt de winnaar gekozen.

Het winnen van de Gaudeamus Prijs - € 4.550 in de vorm van een compositieopdracht voor de Muziekweek 2013 - wordt door veel componisten gezien als een internationale erkenning van hun werk. De prijs vormt een springplank voor hun carrière. De genomineerden zijn:

Meer informatie: http://www.muziekweek.nl/

Delen