9 april: Avond van de Jonge Musicus

Gepubliceerd op

Violiste Svenja Staats is een van de vier jonge muziektalenten die is geselecteerd om deel te nemen aan de Avond van de Jonge Musicus. De winnaar mag in mei 2012 Nederland vertegenwoordigen op de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen. Svenja studeert viool aan de Sweelinck Academie.

Violiste Svenja Staats (15) is een van de vier jonge muziektalenten die is geselecteerd om deel te nemen aan de Avond van de Jonge Musicus. De winnaar mag in mei 2012 Nederland vertegenwoordigen op de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen. Svenja studeert viool aan de Sweelinck Academie.

Tijdens De Avond van de Jonge Musicus vanuit de Stadsgehoorzaal in Leiden gaan de vier jonge klassieke muziektalenten van 15 tot 18 jaar in twee rondes  de strijd met elkaar aan. Ze treden op met het Nederlands Philharmonisch Orkest en ze spelen een solowerk. Ook voeren ze met z’n vieren, live, de openingstune uit. Deze werd  speciaal voor dit programma gecomponeerd door Joey Roukens.

De kandidaten zijn pianiste Gile Bae, celliste Dana de Vries, celliste Ella van Poucke en violiste Svenja Staats. 

De Avond van de Jonge Musicus wordt op maandag 9 april (Tweede Paasdag) om 20.20 uur uitgezonden bij de NTR op Nederland 2.

Meer informatie: www.deavondvandejongemusicus.ntr.nl

Een video waar de vier kadidaten de openingstune spelen, gecomponeerd door Joey Roukens, is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=uMN3rja_cJE 

Delen