Orpheus-prijs voor Lucas Vis

Gepubliceerd op

Tijdens zijn optreden op het festival Warsaw Autumn heeft dirigent Lucas Vis de Orpheus-prijs gekregen voor zijn uitvoering van de Symfonie van Andrej Krzanowski met de Warsaw Philharmonic (Filharmonia Naradowa). De Orpheus-prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Warsaw Autumn, een internationaal festival voor hedendaagse muziek, voor de beste uitvoering van een Pools werk.

Tijdens zijn optreden op het festival Warsaw Autumn heeft dirigent Lucas Vis de Orpheus-prijs gekregen voor zijn uitvoering van de Symfonie van Andrej Krzanowski met de Warsaw Philharmonic (Filharmonia Naradowa). De Orpheus-prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Warsaw Autumn, een internationaal festival voor hedendaagse muziek, voor de beste uitvoering van een Pools werk.

De componist Andrej Krzanowski (1951-1990) schreef zijn Symfonie (45 minuten, voor een orkest van meer dan honderd musici waaronder vijf accordeons) in 1975; met deze gigantische compositie deed hij eindexamen aan het conservatorium. Pas tijdens de afgelopen Warsaw Autumn, in de uitvoering van de Warsaw Philharmonic o.l.v. Lucas Vis, beleefde het werk zijn officiële première.

Delen