Kersjesprijs voor Lendvai String Trio

foto Timothy Kraemer

Gepubliceerd op

De Kersjesprijs 2011, een bedrag van € 50.000, wordt op 28 oktober 2011 in het Concertgebouw uitgereikt aan het Lendvai String Trio (Nadia Wijzenbeek, viool, Ylvali Zilliacus, altviool en Marie MacLeod, cello). Nadia Wijzenbeek is alumna van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Sinds het debuut in Wigmore Hall in 2006 heeft het Lendvai String Trio een druk schema gehad vol concerten op de grote podia door heel Europa. Zo werd het verschillende malen teruggevraagd voor een optreden in Wigmore Hall, trad het op in King’s Place, het Barbican en de Purcell Room in Londen, het Concertgebouw in Amsterdam en Berwaldhallen in Stockholm. In 2011 trad het Lendvai String Trio succesvol op in de serie Jonge Nederlanders  van het Concertgebouw in Amsterdam, wat resulteerde in een heruitnodiging voor het seizoen 2013-2014. De eerste cd van het gezelschap, met werken van Martinu, Françaix en Enescu, verscheen zomer 2011.

Het Kersjesfonds werd in 1994 opgericht  door de populaire Nederlandse dirigent Anton Kersjes (1923-2004) en diens echtgenote. Het fonds is een van de grootste particuliere cultuur-stimuleringsfondsen  in Nederland. Meer informatie www.hetkersjesfonds.nl

Delen