Diva's 30 oktober op tv

Gepubliceerd op

De documentaire Diva's, over de Dutch National Opera Academy, wordt a.s. zondag, 30 oktober, van 13.00-14.00 uur uitgezonden op Nederland 2.

De documentaire Diva's, over de Dutch National Opera Academy, wordt a.s. zondag, 30 oktober, van 13.00-14.00 uur uitgezonden op Nederland 2.

De weg naar het operapodium is lang en zwaar. De Dutch National Opera Academy is een logisch voorstadium, maar neemt per jaar slechts zes studenten aan. Vier jonge vrouwen met grote ambities, en sterke stemmen, worden gevolgd op hun pad naar het podium. Diva's, een film van Jaap van Eyck, die eerder de documentaire Lost in Music over het Conservatorium van Amsterdam maakte, is van april t/m juni 2011 opgenomen en ging op 26 september 2011 in première op het Nederlands Filmfestival.

De pers over Diva's
'Per definitie spannend en waarborg voor een dramatische lijn. Zeventig kandidaten voor zes plekken, dat is de harde werkelijkheid voor aankomend talent (...) Prachtige stemmen, enorme discipline en soms grote offers.' De Groene Amsterdammer 27 oktober 2011

'Des te meer leert Diva's over hoe zwaar en onzeker de weg naar het operapodium is, over de spanning en de botsende emoties waar de kandidaten mee te maken krijgen. Diva's is een must voor iedereen die droomt van een carrière in het operavak.' Marianne Broeder in de VPRO Gids

Lees meer

Delen