Anna-Magdalena den Herder winnares van Tweede Nationale Altvioolconcours

Gepubliceerd op

Anna-Magdalena den Herder (1988) heeft het Tweede Nationale Altvioolconcours gewonnen. In de finale speelde ze stukken van Hindemith, Schumann en Enescu. De jury was unaniem in haar oordeel en noemde Anna-Magdalena den Herder “dé complete altvioliste en musicienne”.

Anna-Magdalena den Herder (1988) heeft het Tweede Nationale Altvioolconcours gewonnen. In de finale speelde ze stukken van Hindemith, Schumann en Enescu. De jury was unaniem in haar oordeel en noemde Anna-Magdalena den Herder “dé complete altvioliste en musicienne”.

Een gedeelde tweede prijs was er voor Hannah Strijbos (1989) en Chaim Steller (1983). Na de prijsuitreiking gaven de drie prijswinnaars samen met juryvoorzitter Nobuko Imai een concert met onder andere de Cellosuite no.1 van Britten, in een bewerking voor altviool.

Voor deze tweede editie van het Nationale Altvioolconcours zijn elf jonge, getalenteerde altisten toegelaten die voor de internationale jury, bestaande uit Tim Boulton, Nobuko Imai, Jürgen Kussmaul, Richard Wolfe en Frans van Ruth, optraden. Na de eerste ronde op donderdag 3 maart bleven er vijf finalisten over, die vrijdag 4 maart een tweede optreden verzorgden.

Delen