Lucas van Merwijk wint Global Act Award 2010

Gepubliceerd op

Drummer Lucas van Merwijk heeft op 2 december jl. de MCN Global Act Award gewonnen. Deze prijs is bestemd voor een Nederlandse artiest die al langere tijd toonaangevend is in de wereldmuziek. Hij ontving de award tijdens de Dutch Jazz & World Meeting in Amsterdam.

Drummer Lucas van Merwijk heeft op 2 december jl. de MCN Global Act Award gewonnen. Deze prijs is bestemd voor een Nederlandse artiest die al langere tijd toonaangevend is in de wereldmuziek. Hij ontving de award tijdens de Dutch Jazz & World Meeting in Amsterdam.

Dat heeft het Muziek Centrum Nederland (MCN), het promotiecentrum voor de professionele Nederlandse muziek en de initiatiefnemer van de prijs, bekendgemaakt. Van Merwijk leidt onder meer de wereldpercussiegroep Drums United, Van Merwijks Music Machine en de Cubop City Big Band. Met Aly N'Diaye Rose vormt hij het slagwerkduo Drumix!.

 

Delen