Yori Swart wint Amsterdamse Popprijs 2010

Gepubliceerd op

Yori Swart (opleiding Popmuziek, Conservatorium van Amsterdam) heeft op 13 november jl. in de Melkweg de Amsterdamse Popprijs 2010 gewonnen. ‘Indrukwekkend,’ noemde de jury het optreden van Swart, ‘alles klopte’ en ‘ze wist het publiek stil te krijgen.’ Yori Swart was uitgelaten. ‘Het voelt als erkenning, ik schrijf vanuit mijn gevoel dus dat daarvoor gekozen wordt is heel mooi. Dat nieuwe muziek een kans krijgt is te gek.’

 

Yori Swart (opleiding Popmuziek, Conservatorium van Amsterdam) heeft op 13 november jl. in de Melkweg de Amsterdamse Popprijs 2010 gewonnen. ‘Indrukwekkend,’ noemde de jury het optreden van Swart, ‘alles klopte’ en ‘ze wist het publiek stil te krijgen.’

Yori Swart was uitgelaten. ‘Het voelt als erkenning, ik schrijf vanuit mijn gevoel dus dat daarvoor gekozen wordt is heel mooi. Dat nieuwe muziek een kans krijgt is te gek.’

GRAP, de organisatie voor Amsterdam popmuziek, organiseert de Amsterdamse Popprijs om bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. Naast Yori Swart stonden Aïscha, The Amsterdam Funk Connection, Glorybox, Junkbeat en The Don't Touch My Croque-Monsieurs in de finale. De bands werden tijdens de finale door de jury beoordeeld op techniek, originaliteit, creativiteit en podiumpresentatie. Yori Swart muntte volgens de jury uit op deze punten.

Meer informatie op de website van GRAP

Delen