Pianist Stefan Bos (13) speelt tijdens het 14e Kinderprinsengrachtconcert

Gepubliceerd op

Zaterdag 21 augustus speelt Junior Jazz College student Stefan Bos tijdens het gratis toegankelijke Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Drie jonge klassieke talenten soleren met het Jeugd Orkest Nederland en treden aansluitend op met populaire Nederlandse popartiesten. Het concert begint om 16.45 uur en is te zien bij Z@pp op Nederland 3.

Zaterdag 21 augustus speelt Junior Jazz College student Stefan Bos tijdens het gratis toegankelijke Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Drie jonge klassieke talenten soleren met het Jeugd Orkest Nederland en treden aansluitend op met populaire Nederlandse popartiesten. Het concert begint om 16.45 uur en is te zien bij Z@pp op Nederland 3.

Stefan Bos (13) studeert piano aan de Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Bijzonder is, gezien zijn jonge leeftijd, dat hij op dit instrument al vrijuit jazz improvisatie speelt. Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert brengt hij het nummer ‘Summertime’ van Gershwin ten gehore. Ook begeleidt hij Wesley (winnaar Popstars 2009) bij diens single 'Levenslang'.

De andere solisten zijn de violiste Charlotte Spruit (9) en harpist Joost Willemze (14). Charlotte Spruit speelt eerst de Mazurka van Mlynarsky en daarna het nummer 'Hallelujah', samen met Lisa Loïs. Joost Willemze speelt het derde deel uit het harpconcert van Von Dittersdorf. Hij begeleidt Laura Jansen tijdens het nummer 'Use Somebody'.

Het concert is gratis bij te wonen. Ouders en kinderen kunnen zich hier aanmelden.

Delen