Openluchtvoorstelling Diva bij het conservatorium

Gepubliceerd op

De cultklassieker Diva wordt op 27 juni vertoond in samenwerking met de Openluchtbioscoop op het plein voor het Conservatorium van Amsterdam. Diva is het visueel verbluffende speelfilmdebuut van regisseur Jean-Jacques Beineix (37°2 le matin), dat vier Césars in de wacht sleepte, waaronder een voor de prachtige muziek.

De cultklassieker Diva (1981) wordt op 27 juni vertoond in samenwerking met de Openluchtbioscoop op het plein voor het Conservatorium van Amsterdam. Diva is het visueel verbluffende speelfilmdebuut van regisseur Jean-Jacques Beineix (37°2 le matin), dat vier Césars in de wacht sleepte, waaronder een voor de prachtige muziek. De filmvoorstelling is onderdeel van het 125-jarig-jubileumfeest Van barok tot rock aan het Oosterdok van het conservatorium.

Als de jonge brommerkoerier en operafan Jules erin slaagt een clandestiene opname te maken van een optreden van de Amerikaanse diva Cynthia Hawkins, wordt overleven voor hem al snel een kunst. Criminelen maken jacht op de bijzondere tape, maar het is niet het enige bandje waar men naar op zoek is: op een andere cassette doet een vermoorde prostituee onthullingen over een politiecommissaris.
Twee tapes, twee Parijse moordenaars, een corrupte politieagent, een operafan, een jonge dief en de coolste filosoof ooit gefilmd: al deze personages zoeken hun weg door deze ingenieuze en stijlvolle Franse thriller (Nederlands ondertiteld).

zondag 27 juni
ca. 22.30 uur plein voor het Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151, Amsterdam (bij slecht weer wordt de film binnen vertoond)
toegang gratis
de film is Nederlands ondertiteld

Andere films in het kader van de jubileumweek Van barok tot rock aan het Oosterdok:

29 juni 20.00 uur
Lost in Music (2010), documentaire over 125 jaar Conservatorium van Amsterdam
regisseur: Jaap van Eyck
met een inleiding door Jaap van Eyck
meer informatie

2 juli 20.00 uur 
Master composing for film
Muziek en beeld door studenten van de master Composing for Film, met inleiding door de studenten
meer informatie

Delen