Eerste eindexamen van nieuwe master Theaterzanger/singer-performer

Gepubliceerd op

Thijs Maas is de eerste student die afstudeert aan de nieuwe masteropleiding Theaterzanger/singer-performer. Op 27 juni 2010 doet hij openbaar eindexamen in het Conservatorium van Amsterdam met het programma Voordat de zon ontploft. Hij wordt begeleid door een trio bestaande uit Thijs Cuppen, piano; Olaf Meijer, bas; Klaas van Donkersgoed, drums. De regie is in handen van Ruut Weissman.

 

In 2008 ging de interfacultaire master Theaterzanger/singer-performer van start, een samenwerking tussen de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (opleiding van de Theaterschool) en het Conservatorium van Amsterdam. Met deze master wordt tegemoetgekomen aan de groeiende behoefte van enerzijds studenten van toneelscholen en anderzijds conservatoriumstudenten Zang, die hun talent verder willen ontwikkelen en professionaliseren in een vakgebied dat tussen beide opleidingen in ligt.

Getalenteerde studenten studenten ontwikkelen en verdiepen in deze master hun zang-, acteer- en theatertalent en specialiseren zich zo als theaterzanger/singer-performer. De opleiding is zeer selectief: jaarlijks worden drie tot vier studenten toegelaten. De artistieke leiding is in handen van Ruud van Dijk, adjunct-directeur en hoofd  Jazz & popular music van het Conservatorium van Amsterdam en Ruut Weissman, artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie van de Theaterschool.

zondag 27 juni 2010
20.15 uur Amsterdam Blue Note
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151, Amsterdam

download de [LINK DELETED]

Delen