Erik Bosgraaf wordt hoofdvakdocent blokfluit aan het CvA

Foto Marco Borggreve

Gepubliceerd op

Erik Bosgraaf (1980) is benoemd tot hoofdvakdocent blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Frans Brüggen, Walter van Hauwe, Kees Boeke en Paul Leenhouts en wordt collega van Jorge Isaac.

Erik Bosgraaf (1980) is benoemd tot hoofdvakdocent blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Frans Brüggen, Walter van Hauwe, Kees Boeke en Paul Leenhouts en wordt collega van Jorge Isaac.

Erik Bosgraaf heeft in korte tijd wereldfaam vergaard, onder meer door verschillende opvallende opnamen; zo werd zijn debuut-cd, gewijd aan Der Fluyten Lust-hof van de Nederlandse barokcomponist Jacob van Eyck, een internationale hit. Vorig jaar werd Bosgraaf gelauwerd met een Borletti Buitoni Trust Award en de Grachtenfestivalprijs. De vertrekkende docent, Paul Leenhouts, is benoemd tot hoofd van de oude-muziekafdeling van de University of North Texas, USA.

Delen