Eerste prijs voor Selectiekoor van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor

Gepubliceerd op

Het kinderkoor 'in residence' van het CvA, het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, heeft tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (B) een eerste prijs behaald. 112 koren uit 26 landen van over de hele wereld namen deel aan dit prestigieuze en sfeervolle festival.

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor zong in de categorie Jeugdkoren en was een van de jongste koren in deze categorie, hetgeen de prestatie extra bijzonder maakt. Op het programma stonden o.a. werken van Kodály, Bárdos en Britten. Na een feestelijke optocht door de stad werd tijdens een drukbezochte proclamatie de uitslag bekend gemaakt. Het was de eerste keer dat dit koor deelnam aan een wedstrijd. De vierentwintig koorleden in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar waren uitzinnig van vreugde met dit mooie resultaat. Een citaat uit het koorboek, geschreven door Zwaantje (11): 'Het was fantastisch! We vielen elkaar om de hals toen we hoorden dat we een 1e prijs hadden. We huilden van blijdschap. De vetste dag in mijn leven (tot nu toe)!' Het Selectiekoor hoopt in augustus opnieuw deel te nemen aan een belangrijk festival: het International Cantemus Choir Festival in Nyíregyháza (Hongarije). Voor meer informatie: www.nieuwamsterdamskinderkoor.nl<//font><//font>

Delen