Veel jonge talenten in de prijzen

He Chang

Gepubliceerd op

Anton Mecht Spronk heeft de eerste prijs gewonnen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Op het YPF Pianoconcours won He Chang de eerste prijs in de categorie tot 15 jaar en Tobias Borsboom de derde prijs in de finale. Tenslotte is Ephrem Cortvrint door de Mozart Stiftung uitgenodigd te komen spelen op de viool van Mozart. Lees meer >>

Anton Mecht Spronk (15), cello, student bij Monique Bartels, heeft op 25 april jl. de eerste prijs gewonnen  in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15-19 jaar.

Op het pianoconcours van de Young Pianist Foundation dat van 15 t/m 25 april plaatsvond, heeft He Chang de eerste prijs, € 2500,-, gewonnen in de categorie tot 15 jaar. He Chang studeert aan de Sweelinck Academie bij Marjes Benoist en Marcel Baudet. In de finale won Tobias Borsboom, derdejaars bachelorstudent van Jan Wijn, de derde prijs met zijn vertolking van het Tweede pianoconcert van Rachmaninov.

Tenslotte kreeg Ephrem Cortvrint een uitnodiging van de Mozart Stiftung uit Salzburg om een concert te geven op de viool van Mozart. Ephrem (12) studeert viool aan de Sweelinck Academie bij Ilya Grubert. Tijdens improvisatielessen bij Galina Vracheva onderscheidde hij zich zo als improvisatietalent dat hij werd uitgenodigd om op 15 juni 2010 een concert te geven op de viool van Mozart, die voor deze gelegenheid bij hoge uitzondering bespeeld mag worden. Begeleid door Galina Vracheva zal hij improviseren op een thema van Mozart.

Delen