Door Theo Verbey voltooid werk op Koninginnedagconcert

Gepubliceerd op

De Koningin krijgt dit jaar in Paleis Noordeinde een bijzonder programma aangeboden: de feestelijke muziektheaterproductie Svadebka!De Dorpsbruiloft. Deze voorstelling draait om de door CvA-docent Theo Verbey voltooide oerversie van Les Noces, een werk van Stravinksy uit 1919.

De Koningin krijgt dit jaar in Paleis Noordeinde een bijzonder programma aangeboden: de feestelijke muziektheaterproductie Svadebka!De Dorpsbruiloft. Deze voorstelling draait om de door CvA-docent Theo Verbey voltooide oerversie van Les Noces, een werk van Stravinksy uit 1919. Afgelopen zomer oogstte de première groot succes tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Les Noces wordt vooraf gegaan door delen uit L'histoire du soldat, Chanson russe en Scherzo à la russe in een vrolijke versie van Louis Andriessen. Het geheel wordt geënsceneerd als een echt bruiloftsfeest. Idee en muzikale leiding: Peppie Wiersma / Regie en vormgeving: Marc Pantus.

Te zien op vrijdag 30 april 22.50 op Nederland 2, en wordt herhaald op maandag 3 mei 00.10 op Nederland 2.
De documentaire over het Koninginnedagconcert wordt uitgezonden op zondag 2 mei 13.00 uur op Nederland 2.

Delen