Arthur Rusanovsky in Avond van de Jonge Musicus

Gepubliceerd op

Violist Arthur Rusanovsky, leerling van de Sweelinck Academie, is op 26 april a.s. te zien in het NPS-programma De Avond van de Jonge Musicus.

Met drie andere kandidaten strijdt hij voor een felbegeerde plaats in de Eurovision Young Musicians-competitie 2010 in Wenen.

Violist Arthur Rusanovsky, leerling van de Sweelinck Academie, is op 26 april a.s. te zien in het NPS-programma De Avond van de Jonge Musicus.
Met drie andere kandidaten strijdt hij voor een felbegeerde plaats in de Eurovision Young Musicians-competitie 2010 in Wenen.

Wie vertegenwoordigt Nederland dit jaar bij de verkiezing van Europa’s grootste talent in de klassieke muziek? Dat blijkt  tijdens De Avond van de Jonge Musicus vanuit de Philharmonie in Haarlem op maandag 26 april a.s. om 20.20 uur bij de NPS op Ned. 2. Presentatie: Dieuwertje Blok en Lisa Wade.

Ze zijn jong en talentvol. Ze wijden hun leven aan klassieke muziek. In De Avond van de Jonge Musicus (NPS) strijden vier kandidaten voor een felbegeerde plaats in de Eurovision Young Musicians competitie 2010 in Wenen. Het zijn Anne Brackman (dwarsfluit, 14 jaar), Arthur Rusanovsky (viool, 16 jaar), Thomas Triesschijn (blokfluit, 18 jaar) en Dana Zemtsov (altviool, 17 jaar). Vier verschillende instrumenten, vier persoonlijkheden. Ieder speelt een stuk met Holland Symfonia onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk.
Hun uitvoeringen worden van commentaar voorzien door Volkskrant- recensent B?la Luttmer en presentator/zanger Edwin Rutten. Maar wie uiteindelijk zal winnen wordt bepaald door de vakjury: Jan Raes, directeur Koninklijk Concertgebouworkest, violiste Liza Ferschtman en programmeur van de ZaterdagMatinee Kees Vlaardingerbroek.

De NPS selecteerde de vier musici in samenwerking met de Nederlandse conservatoria en het Prinses Christina Concours. De kandidaten worden gevolgd tijdens de voorselectie en hun voorbereiding op deze avond. Ook zien we ze tijdens hun bezoek aan vier bijzondere educatieve projecten. Zijn ze in staat, behalve de sterren van de hemel te spelen, hun passie voor het vak over te brengen op een groep kinderen? Verder spelen de jonge musici een stuk dat speciaal voor hen werd gecomponeerd door de jonge componist Wilbert Bulsink.

De Avond van de Jonge Musicus wordt ondersteund door het VSB Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Bart Soepnel, hoofdredacteur Kunst & Cultuur van de NPS: “De NPS hecht veel waarde aan de ontwikkeling van jong talent. Dit jaar zijn de jonge musici aan de beurt. Via de Avond van de Jonge Musicus kunnen zij zich presenteren aan een groot publiek. De NPS is trots dit toonaangevende programma op internet, radio en tv te brengen. En ik ben bijzonder verheugd dat twee grote Nederlandse cultuurfondsen dit initiatief ondersteunen.”

De Avond van de Jonge Musicus
Wedstrijd jonge musici bij de NPS
Uitzending: maandag 26 april 2010, 20.20 uur, Nederland 2

Lees meer: http://deavondvandejongemusicus.nps.nl/kandidaten/arthur-rusanovsky/

Delen