VPRO/Boy Edgar Prijs 2010 voor Anton Goudsmit

Gepubliceerd op

CvA-alumnus Anton Goudsmit, gitarist en componist, heeft de VPRO/Boy Edgar Prijs 2010 gewonnen. ‘Een musicus die in de meest uiteenlopende muzikale situaties creatieve bijdragen levert en tegelijkertijd zichzelf blijft: herkenbaar, energiek en inventief,’ aldus het juryrapport.

 
De jury roemt de veelzijdigheid van Anton Goudsmit: ‘Of het nu om jongeren dan wel wat oudere luisteraars gaat, Anton weet ze altijd aan zich te binden.’ En: ‘Hij beweegt zich muzikaal tussen popmuziek, jazzmuziek, kamerjazz, geïmproviseerde muziek en 'groovende' funk.’

De VPRO/Boy Edgar Prijs is de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van de jazz en geïmproviseerde muziek. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 12.500,- en een plastiek van Jan Wolkers. De prijs wordt op 26 april a.s. uitgereikt in het Bimhuis in Amsterdam. De VPRO zendt de prijsuitreiking live uit op Radio 6.

In mei begint Anton Goudsmit aan een landelijke VPRO/Boy Edgar Prijs-tour met zijn band The Ploctones.

Delen