Harpiste Lavinia Meijer wint Nederlandse Muziekprijs

Gepubliceerd op

Lavinia Meijer, in 2005 afgestudeerd aan de master Muziek van het Conservatorium van Amsterdam, is winnaar geworden van de Nederlandse Muziekprijs, de belangrijkste prijs voor jonge talentvolle klassieke musici in Nederland. Op 31 oktober ontvangt Meijer de prijs uit handen van minister Plasterk.

Lavinia Meijer, in 2005 afgestudeerd aan de master Muziek van het Conservatorium van Amsterdam, is winnaar geworden van de Nederlandse Muziekprijs, de belangrijkste prijs voor jonge talentvolle klassieke musici in Nederland. Op 31 oktober ontvangt Meijer de prijs uit handen van minister Plasterk. 

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door de Nederlandse overheid aan jonge getalenteerde musici wordt uitgereikt. Alleen uitzonderlijk begaafde musici komen in aanmerking voor een het programma, dat de talenten in de gelegenheid stelt om in binnen- en buitenland bij de beste musici te studeren. Na een tweejarige studieperiode oordeelt een commissie of de kandidaat de prijs verdient. Tot de eerdere winnaars van de Nederlandse Muziekprijs behoren celliste Quirine Viersen en violiste Janine Jansen.

Lavinia Meijer (1983) werd op haar elfde toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Utrechts Conservatorium. In 2003 rondde ze daar haar bacheloropleiding af, waarna ze bij de afdeling Klassieke muziek van het Conservatorium van Amsterdam een master Muziek volgde. In 2005 studeerde zij cum laude af.

Op zaterdag 31 oktober zal Meijer bij de ZaterdagMatinee in het Amsterdamse Concertgebouw optreden met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Hannu Lintu. Na afloop van het concert ontvangt Meijer de Nederlandse Muziekprijs uit handen van Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Delen