Maydays

Het eindexamenfestival Maydays laat in acht dagen zien waar de eindexamenkandidaten van de popafdeling vier jaar lang naartoe hebben gewerkt. De studenten geven de festivalavonden zelf vorm: ze programmeren een show met uitsluitend eigen werk en verzorgen de productie en publiciteit. De avonden spelen zich af op de gerenommeerde poppodia Paradiso & de Melkweg. Een uitgelezen manier om de nieuwste popmuziek van eigen bodem te horen!

Locaties

Livestream vanuit:
Paradiso
: Weteringschans 6-8, Amsterdam
Melkweg: Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
 

10 mei - Slackers in paradise

Na 4 jaar Conservatorium Pop in Amsterdam zijn deze 4 slackers, na zwoegen en zweten, eindelijk klaar om af te studeren. De avond wordt u aangeboden door Jaro Scheper, Twan de Roo, Morris Brandt en Sem Egter van Wissekerke. Een avond met meerdere gezichten. Dus of je je nou wil laten verwarmen door 50s Crooner-jazz of wegblazen door Hyperpop, deze vier-eenheid heeft het voor je in petto.

Maandag 10 mei
19:30 uur vanuit Paradiso, Amsterdam
Facebook Event: www.facebook.com/events/207248034257558

Op deze avond treden op:

Banji
Banji is een foursome van eigen bodem. Noem ze de muzikale belichaming van bungelende halskettingen, loshangende tuinbroeken, 8-bit arcade en ironisch gedragen thrift shop-vondsten. Het viertal maakt een hybride van pop, R&B en electrofunk vol wobbly synths, vervormde vocalen en in-your-face gitaarmelodieën. Hoe dat klinkt en voelt? Speels, jong van geest, kleurrijk en tegendraads.

Parker Fans
Parker Fans is het project van Sem Egter van Wissekerke, Marnix Wilmink en Kick Kluiving, dat in een klein kamertje in Amsterdam west tot stand is gekomen. De songs zijn gebaseerd op samples en klinken als 90s-HipHop in een Talking Heads jasje.

Taffy Rush
Taffy Rush is een singer-songwriter die met haar 3 koppige band een filmische benadering geeft aan haar heartfelt bedroom popsongs. Met slide gitaar en percussive drumpartijen brengen haar bandleden een ruimtelijke soulvolle en rootsy sound ter gehoren.

Twan Solo
De doorontwikkelde hersenspinsel van Twan de Roo verwerkt in zijn solo project. Een verfrissende combinatie van R&B, jazz en 90's pop, verweven in een lo-fi jasje.

Yaro Mila
Yaro Mila is hyperactieve, dreunende rebelse pop vol met kleurrijke synths. De gen-z anthem songs versterkt met haar dansers en een samenwerking met de Gerrit Rietveld Academie, speciaal voor deze avond, nodigen je uit in haar virtuele club!

KId GloOmy
Word gekatapulteerd in de swoony droom wereld van ‘Kid Gloomy’. Dit lo-fi croonesque jazz doordrenkte project van Banji frontman Morris Brandt en bassist Sem Egter van Wissekerke maakt een draai van 180 graden van hun gewoonlijke muzikale output. Naast de romantische akkoorden en lo-fi gitaren, bereid je voor op Kid Gloomy’s uniek tintje, die je weghoudt van waar je dacht te zijn.

 

11 mei - Ontpop

Tijdens ONTPOP zullen Anne, Erik en Lenard hun avontuurlijke en productieve jaren van studeren aan het Conservatorium van Amsterdam feestelijk afsluiten. Omdat er de afgelopen tijd door de drie veel zaadjes gepland zijn, zullen deze ontpopt worden door middel van maar liefst 6 geweldige optredens. Er zal deze avond veel ontpopt worden, dus zet de champagne alvast koud, en haal genoeg magnetron popcorn in huis! Want deze knallende avond wil je niet missen!

Dinsdag 11 mei
20:00 uur vanuit Paradiso, Amsterdam

Op deze avond treden op:

GIRLSGIRLSGIRLS
Formed at the beginning of this decade GIRLSGIRLSGIRLS is ready to shake things up and do it their way. Four guys with a mutual love for catchy music and a strong drive to be themselves, GIRLSGIRLSGIRLS is about more than just the music. Surely, the catchy pop punk tunes are there, infused with some 00’s emo and elements from the booming urban scene. But GIRLSGIRLSGIRLS is also about doing what you want, choosing your own path, believing in yourself, each other and being there for everyone. The band is aware of what’s going on in the world and tries to be your soundtrack to these crazy times. Speaking of soundtracks; their own playlists are filled with Neck Deep, All Time Low, 5 Seconds Of Summer, YUNGBLUD, Taylor Swift and Dua Lipa. With a very strong and clear vision, passion and drive, GIRLSGIRLSGIRLS announced themselves to the world - their playfield - in a bold manner. A repetitive all caps band name combined with strong colourful logos and images. Four talented but different characters that work well together and all bring ideas to the table. Respectful and open minded towards each other and their (musical) ideas, but at the same time not shy to reach out to people they admire and like to work with. Being very clear and passionate, the band has been working, recording and writing with Alwin van der Knijff en Bjørgen van Essen - with more collabs around the corner.

ISZA
ISZA schrijft persoonlijke nummers over de kleine en grote dingen van het leven. Haar kwetsbare Nederlandse teksten gecombineerd met haar heldere zang, elektronische invloeden en haar nog altijd vertrouwde akoestische gitaar zorgen voor een mysterieuze, maar warme sfeer op het podium. Ze wordt hierbij geïnspireerd door artiesten als Billie Eilish, Bon Iver en Lizzy McAlpine.

The Lost Cult
Producer duo The Lost Cult wordt gekenmerkt door hun harde elektronica met melancholische ondertoon. Van dansbare beats tot wegdromen in rustige ambient stukken, je wordt helemaal meegetrokken in een trans van synthesizers door deze visuele show. The Lost Cult bestaat uit de Limburgse jeugdvrienden Erik van Otterdijk & Jan Bunel. Zij zijn door hun liefde voor psychedelische- en rockmuziek bij elkaar gekomen en combineren dat samen met vuige elektronica. Denk aan MUSE die hand in hand het podium oploopt met Moderat. Zo vult The Lost Cult de kloof op tussen de rock- en dance wereld.

MANE
Het sprankelende buitenaardse elektropop duo, MANE neemt jou, aardbewoner, en je zintuigen mee naar hun surrealistische buitenaardse wereld. Met zwoele synthesizers en sfeervolle zang creëren zij dansbare, absurdistische en fantasierijke klanken die je niet snel vergeet. De twee muzikanten zijn bijna naast elkaar opgegroeid en door het vele samen muziek maken in andere projecten voelen ze elkaar feilloos aan. De interesse voor elektronica, synthesizers en mysterie zorgden voor het ontstaan van dit project. In 2021 zullen ze hun eerste EP uitbrengen, waar ook mooie video’s en meer bij zal verschijnen. Dit project is het waard om in de gaten te houden, ook als ‘gewone’ aardbewoner.

L O M I ⅃
L O M I ⅃ laat zich leiden door de electronica en het organisch willen bewegen in een geprogrammeerde maatschappij. De combinatie van industrial-pop, triphop en een vleugje avant-garde geeft L O M I ⅃ een krachtig karakter, waar vanuit de vanzelfsprekendheid steeds weer onder de loep wordt gelegd. Met de nadruk op de ontwikkeling van de mens, de groei als individu en de onzekerheden die het leven met zich mee brengt, zoekt L O M I ⅃ continu naar nieuwe wegen om alles wat ongrijpbaar lijkt iets tastbaarder te maken.

NewFangled
De theatrale, krachtige frontvrouw verleidt je tot het begaan van zonden. Ze confronteert je met je angsten en onthult je tekortkomingen. Met de stevige muzikale begeleiding speelt de band met je ziel en gedachten. Ze sleuren je mee van stevige hardrock riffs tot krachtige ritmes waar een snufje metal te bespeuren is. Met felle uithalen en subtiele melodieën zet de zangeres jou aan haar te aanbidden. Een echte Queen of Hearts.

 

14 mei - D & D & D

D & D & D is een bonte verzameling van verschillende soorten muziek. Van dromerige indie tot Afrikaanse ritmes, jazzy grooves en scheurende synths en gitaren. Voor elke muziekliefhebber hebben we iets! Deze introductie van nieuwe, grensverleggende bands brengt de luisteraar mee naar het einde van de wereld en weer terug.

Vrijdag 14 mei
20:00 uur vanuit Paradiso, Amsterdam

Op deze avond treden op:

45ACIDBABIES
Het collectief 45ACIDBABIES bestaat uit Sophia de Geus, Daniel Brem, Robin de Geus en Giorgio Paquay, vier verschillende persoonlijkheden die zich – vaak op behoorlijk explosieve manier – toch creatief samen door een deur weten te persen. De band trekt de slagvaardig je aandacht met licht-ontvlambare, grensverleggende liveshows, waarbij elementen van hiphop, dance punk, garagerock en pop op slimme en originele manieren doorschemeren. Deze gedurfde, allesomvattende aanpak gaat gepaard met bizarre visuele beelden en rekwisieten.

Mariposa
Mariposa is het dromerige, excentrieke geesteskind van David Coehoorn. Met de liedjes die hij heeft schrijven in zijn slaapkamer, geïnspireerd door films van Tim Burton, David Lynch en Hayao Miyazaki, neemt hij je mee naar een fictieve wereld die soms vervreemdend aanvoelt maar waar je wel nog verbinding mee kan ervaren. 
 Het contrast tussen chaos en harmonie schemert altijd door in de live shows, maar ook in de EP die binnenkort gaat uitkomen!

Corneel
Met moderne, jazzy grooves is Dirck Kroes, alias Corneel een nieuwe weg ingeslagen. Langzamerhand ebde zijn aversie tegen jazzmuziek weg en omarmde hij het gevoel van vrijheid die met jazzmuziek gepaard gaat. Dit vrije gevoel waarin je uit de bocht mag vliegen, probeert hij in de popmuziek toe te passen. Niet alleen tijdens het spelen bij een verscheidenheid aan projecten, vooral ook bij zijn eigen soloproject waarbij hij samenwerkt met partner in crime Sebastiaan van Sliedregt. Corneel staat nog in de kinderschoenen, maar wie weet beleeft hij de komende jaren een flinke groeispurt.

Biki Baja
Biki Baya haalt haar inspiratie uit Zuid en Noord Afrikaanse muziek. De blije liedjes zonder mineurakkoorden uit het zuiden, een ‘desert’ bluesje uit het noorden. De sound van Biki Baya valt te omschrijven als ‘niet te netjes’ en ‘vol’. Het liefst zijn de gitaren net niet helemaal zuiver gestemd en is bijvoorbeeld de drumkit er een van niet al te beste kwaliteit. Des te harder moeten wij ons best doen om toch goed te klinken. Kortom: warme, zomerse klanken, uitgevoerd door een grote band.

Cloud Cafe
In de zomer van 2020 zijn Tara Wilts en David Coehoorn begonnen aan het samen schrijven en opnemen van een EP. Met Tom Radsma op bas en Dirck Kroes op drums is dit project uitgegroeid tot Cloud Cafe. Kleine melodieuze folk songs, ondersteund door organische drums en gekleurd met gruizige bas en gitaar sounds. Geïnspireerd door o.a. Wand, Big Thief, Wolf Alice en PJ Harvey.

 

15 mei - Can't Smell Any Sweat

15 mei studeren Tara Wilts, Nadine Appeldoorn en Iris van Dijk na 4 jaar af van het Conservatorium van Amsterdam. Dit zal gebeuren tijdens een dromerige avond gevuld met splinternieuwe bands vol frisse energie en zal versterkt worden door een decor, gemaakt door studenten van de Rietveld Academie. Verwacht onder andere softpunk, dreampop en folk noir van 3 artiestes die zich een avond lang in het zweet werken. Één voordeel van een livestream… Can’t Smell Any Sweat, zaterdag 15 mei, live vanuit Paradiso, 20:00.

Zaterdag 15 mei
20:00 uur vanuit Paradiso, Amsterdam

Op deze avond treden op:

Cloud Cafe
With a combination of folk noir and indierock the band plays into the melancholy and personal reflection within the lyrics, creating a space for their audience to engage in the stories one would hear at Cloud Cafe.

Mazey Haze
Mazey Haze is the moniker of 21 year old Amsterdam-based artist Nadine Appeldoorn. Mazey Haze beams dreamy guitar-driven indie-pop reminiscent of Beach Fossils, Alvvays, Tame Impala and Men I Trust. Reflective, insightful, sometimes wistful but always unashamedly honest. The songs emerge from deep within, channelling an authentic expression that naturally surfaces, with only the humble hope that the listener might feel less alone and more connected.

homelife
Making music that spans both dreamy tweepop and neofolk, homelife is best listened to by an open window on a quiet spring evening. With songs that comfortably move you, the band immerses the listener into the mind of a twentysomething with all it’s daily-life struggles amplified by the occasional boy-girl harmony.

Send me Flowers
Send me Flowers makes music you really like looking at. The contemporary romanticus Iris van Dijk asked her best friends to join her in a new musical project with a lot of space for visual development, a long-lost love of hers. She writes authentic pop folk songs with a teasing dark side, that go hand in hand with playful yet very honest lyrics.

frontbum
Sugar-sweet working hard I think my head is broken softpunk DIY underestimated girlband basement fun mirror growth NO-NONSENSE please do please don't.

 

16 mei - Isle Of Moré

Op 16 mei 2021 studeren Josua Vroegop en Joris Ram af van de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Deze avond staat in het teken van hun uitspattingen over de jaren heen. Verwacht te dansen, te huilen, te lachen en te voelen. ''Isle Of Moré'' staat voor ''het eiland van morgen''. De avond staat in het thema van hoop, zeker in deze tijd is dit thema heel passend. Op The Isle Of Moré staat een tuin die door alle seizoenen heen gaat. De avond begint in de herfst en eindigt in de lente maar net zoals de cyclus van seizoenen gaat het leven daarna door. Reis met ons mee naar The Isle Of Moré.

Zondag 16 mei
20:00 uur vanuit Paradiso, Amsterdam

Op deze avond treden op:

George & the Rams
George & The Rams is a feel-good, no nonsense Westcoast pop band. Ride along from the 70’s soul of Al Green to the yacht rock of Steely Dan. In the back you’ve got Big Star and Tom Petty, so we’re good to go. Let George & The Rams take you on a trip down memory lane, yet to still be surprised when you take a turn.

Komodo
Their vintage exotic rock & roll is induced with flavors and magic spells from all over the world: desert blues, surf rock, afro-disco, 60’s psychedelica, rumba and Indian raga. Add a pinch of weirdness and grit, a little bit of rain dancing and some sticky melodies. All to get you spinning on the dancefloor like a compass gone haywire. Combining swaggering 60's/70's rock & roll with the uncontrollable itch to incorporate non-Western musical styles, culminating in their 2019 self-titled debut.

Josua Peter
Josua Peter is een vijfkoppige band rondom de zanger Josua Vroegop. Met een mix van Alabama Shakes en Ray Lamontagne heeft Josua Peter hun vizier direct op je hart gericht. Dynamisch en breekbaar. Muziek waarbij het kippenvel je op de huid springt. Lach, huil en brul mee met hun dynamische soul rock gepaard met teksten uit je eigen dagboek...!

Biki Baya
Biki Baya haalt haar inspiratie uit Zuid en Noord Afrikaanse muziek. De blije liedjes zonder mineur akkoorden uit het zuiden en een ‘desert’ bluesje uit het noorden. De sound van Biki Baya valt te omschrijven als ‘niet te netjes’ en ‘vol’. Het liefst zijn de gitaren net niet helemaal zuiver gestemd en is bijvoorbeeld de drumkit er een van niet al te beste kwaliteit. Des te harder moeten wij ons best doen om toch goed te klinken. Kortom: warme, zomerse klanken, uitgevoerd door een grote band.

 

18 mei - Who Broke The Glass?

Who Broke The Glass? Who Broke The Glass? Goeie vraag. Volgens mij vraagt inmiddels iedereen zich dat wel af. Je zou ook kunnen vragen waar de heilige graal is. Sommigen denken onder het Louvre, maar dat is vooral vanwege dat boek. In ieder geval, vanavond in Melkweg laten Sam van Ommen, Sam Verbeek en Niels de Jonge een verscheidenheid aan muziek horen in het kader van afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam en misschien dat zij weten wie het heeft gedaan. Want het kan mij niet schelen wie het heeft gedaan, we willen gewoon weten wie het heeft gedaan.

Dinsdag 18 mei
20.00 uur vanuit Melkweg, Amsterdam

Op deze avond treden op:

La Loye
la loye is de band met fluisterende indie-folk van zangeres en songwriter Lieke Heusinkveld. Klinkt als een coming-of-age roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van een regenachtige middelgrote stad in Engeland, groot genoeg om in te verdwijnen maar klein genoeg om intiem te zijn. Een verhaal over opgroeien en (weer) alleen zijn.

Sam Vano
Sam Vano verzamelt in zijn liedjes anekdotes die persoonlijk klinken, maar herkenbaar voelen. Gefluisterde iPhone demo’s zijn inmiddels uitgegroeid tot gelaagde folk liedjes die voelen als een frisse wind binnen een eeuwenoude traditie.

Kriekenleemte
Kriekenleemte zijn verhalen over de peinzende avonturen van de hobby-filosoof. Nieuwsgierigheid naar waarom de dag steeds weer opnieuw begint en op een dag ook niet meer begint, en hoe we daar dan mee omgaan. Beschreven in Alt Folk-liedjes met vrij ingevulde gelaagde ambient. Gezongen in het Nederlands, trouwens.

Sam & Julia
Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Ze spelen op deze avond uitsluitend nieuw materiaal van het album dat 21 mei zal verschijnen.

Guitar Fatigue

Mazey Haze / JUL (Production Sam Verbeek: listening session)

 

25 mei - Warm Regards

Warm Regards 
 Is een afstudeer avond van het Conservatorium van Amsterdam. Nieuwe projecten van Martin Brummelkamp, Lazlo Rogier en Paul Much worden op deze avond voor het eerst gepresenteerd. Verwacht Soul/R&B, Punk, Rock & Breakbeat. 


Dinsdag 25 mei
20.00 uur vanuit Melkweg, Amsterdam

Op deze avond treden op:

Hypnøs 

Het elektronische live project van Duitse producer Paul Much Verwacht dromerige IDM afgewisseld met Techno en veel Breakbeats.
 


LOMI⅃

laat zich leiden door de electronica en het organisch willen bewegen in een geprogrammeerde maatschappij. De combinatie van industrial-pop, triphop en een vleugje avant-garde geeft L O M I ⅃ een krachtig karakter, waaruit het vanzelfsprekende steeds weer onder de loep wordt gelegd.


L.A. Sagne {El’e'sensj}
Garage Punk met een flinke dosis adrenaline. Een wall of sound die je omver blaast, bandleden die om je oren vliegen en een ‘in your face’ energie, een show die je onmogelijk kan bijhouden. Verwacht 10 liedjes in 20 minuten.

MEAT
Muziek zo als aardappelen en vlees. Een net ontkiemde band die draait op een V8 motor. Grunge, stoner en punk zijn de basis ingrediënten die dit tweetal zullen serveren. 


Summer San
Australische soul/pop zangeres Summer Disbray debuteert samen met haar band een live uitvoering van de opkomende plaat: ‘Bad Advice’. Lage intieme passages worden gemixt met electronische beats en soul. Een hybride sui generis sound met veel gitaar & precies genoeg 808’s.

Alison’s Fall
Zware, vunzige klanken vormen de basis van Alison’s Fall. Als een ‘force of nature’, dreigend en onheilspellend veranderen de gitaarriffs in een explosie aan geluid. De ‘walk like a badass’ mentaliteit vormt de onderlaag, een contrast met het onbereikbare en mysterieuze van de vocalen. De sexiness van Rock ’n Roll maar dan in het spijkerjasje van Alison’s Fall.

 

31 mei - i DrEaM WiTh My EyEs OpEn

i DrEaM WiTh My EyEs OpEn is de afstudeeravond van Conservatoriumstudenten Julia Korthouwer, Simon Christiaanse en Susanne Thiel. Live vanuit de Melkweg Amsterdam studeren zij af op maandag 31 mei. Verwacht een bijzondere avond vol muziek van Loupe, JUL, Susann., L O M I ⅃, Orange Skyline en Mazey Haze, met oogstrelend decor gemaakt in samenwerking met Rietveld studenten. Een avond waarin dromen niet verdampen en de zon niet zomaar ondergaat. Kijk de stream live vanuit huis mee via melkweg.nl of Melkweg's YouTube-kanaal.

Maandag 31 mei
20.00 uur vanuit Melkweg, Amsterdam

De volgende acts treden op:

Loupe
Loupe is dromerige indie rock band uit Amsterdam. Hun liedjes kenmerken zich door de dragende ritmiek, leidende gitaren, en speelse vocalen met songteksten over het dagelijks bestaan.

JUL
JUL is het project van Julia Korthouwer en valt te verstaan onder een playful 90’s pop project met invloeden van R&B. Waar vocalen centraal staan in dromerige liedjes met een eigenwijze ondertoon, brengt ze nu ook de kleurrijke visualisatie van de chaos in haar hoofd naar buiten. JUL laat zich inspireren door artiesten als Lorde, Clairo en Timbaland.

Susann.
Susann. nodigt uit om mee te dwalen door rijke harmonieën en herkenbare thema's, ontdekkend wat het is om ‘’mens’’ te zijn. Haar nummers onderscheiden zich door theatrale en cinematische elementen, subtiel - nog direct, gepresenteerd met een onderhuidse spanning.

L O M I ⅃
L O M I ⅃ laat zich leiden door de electronica en het organisch willen bewegen in een geprogrammeerde maatschappij. De combinatie van industrial-pop, triphop en een vleugje avant-garde geeft L O M I ⅃ een krachtig karakter, waaruit het vanzelfsprekende steeds weer onder de loep wordt gelegd.

Mazey Haze
Mazey Haze is the moniker of 21 year old Amsterdam-based artist Nadine Appeldoorn. A natural songwriter and magnetic performer, Mazey Haze beams dreamy guitar-driven indie-pop reminiscent of Beach Fossils, Alvvays, Tame Impala and Men I Trust.

Orange Skyline
Broers in bands, dat is vaak vragen om problemen. De popgeschiedenis staat er bol van, maar niet bij Orange Skyline, waar de gebroeders Stefan en Niels van der Wielen een ideaal creatief koppel vormen. Aangevuld met drummer Mart Atema en bassist Simon Christiaanse vormen ze samen de vier klassieke elementen: Stefan – vuur, Niels – water, Mart – aarde en Simon – lucht.

Delen