May Days

Het eindexamenfestival May Days laat in tien dagen zien waar de eindexamenkandidaten van de popafdeling vier jaar lang naartoe hebben gewerkt. De studenten geven de festivalavonden zelf vorm: ze programmeren een show met uitsluitend eigen werk en verzorgen de productie en publiciteit. De avonden spelen zich af op de gerenommeerde poppodia van Amsterdam. Een uitgelezen manier om de nieuwste popmuziek van eigen bodem te horen.

May Days 2019

8 mei - Uit De Nieuwe Doos

Op deze avond studeren Eren Özilhan, Kasper de Boer en Tobias Kolk af van het Conservatorium van Amsterdam! Wat voor sentimentele en nostalgische waarde een oude doos ook mag hebben, een nieuwe doos is dat zwoele zomerbriesje waar je naar verlangt. Op deze afstudeeravond spelen nieuwe bands vers van de pers, maar ook bestaande bands met een nieuwe set en sound!
Geef je zintuigen en emoties de kost met deze diverse, emotionele, snoeiharde, zoetsappige, maar vooral spectaculaire avond!

ma 8 mei
19.30 uur Melkweg
tickets en informatie

Op deze avond treden op:

Rain Charles
Rain Charles is het soloproject van Amsterdamse gitarist Eren Ozilhan. Filmische muziek met minimale zang om bij weg te dromen. Verwacht veel aandacht voor gitaarspel en sfeer.

Aloys
Aloys is een portret van een jongen die de wereld en zichzelf nog niet geheel snapt, maar toch 25 jaar functionerende is in onze samenleving. Gepaard met zijn fantasie en persoonlijke ervaringen heeft hij een arsenaal aan liedjes die door zijn onzekerheid zijn goedgekeurd. Geïnspireerd door Tom Pintens en Spinvis speelt Aloys songs die je allang eerder had willen horen.

Wies
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J of Spinvis meets The Black Keys. Hoewel de band pas amper een half jaar bestaat, traden ze al op in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018.

Kid Harlequin
Deze vijfkoppige band uit Rotterdam maakt rock met een duistere sfeer. De strakke gitaar-riffs, melodieuze zang, electronika en veel energie op het podium doen denken aan bands zoals Nine Inch Nails, A Perfect Circle en Deftones. De band weet op te vallen met zijn strakke show. Dit resulteerde in onder andere de aftershow van Alter Bridge en Placebo en speelden ze het support van Mushroomhead in Tivoli.

Een Kasper
Een drummer die niet alleen drumt maar ook breekbare liedjes maakt op de gitaar. Hij staat op het punt van afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam en woont in een kleine kamer in Amsterdam Noord waar hij niet kan drummen, maar wel schrijven. Zijn Nederlandse teksten zijn eerlijk en direct, want hij wil gewoon muziek maken en daar verder niet te moeilijk over doen. Zijn liedjes zijn de gevoelige kant van een jongen vol zelfspot.

Yip Roc
Haal je badslippers en opblaaskrokodillen maar uit de kast, want Yip Roc komt eraan! De Amsterdamse band mixt alternatieve rock met een flinke scheut garage en punk. Dat frontman Jorn ten Ham de bandnaam op zijn schenen tatoeëerde, is niet de enige aanwijzing dat de band zich 100% inzet. Het zichtbare enthousiasme van de leden in combinatie met de verrassende muziek zorgt voor de ultieme Yip Roc beleving.

Verwacht een energieke set met catchy riffjes, een retestrakke ritmesectie en een vuige orgelsound. Tot dan!

13 mei - Buitengewoon

Na vier jaar studeren aan het Conservatorium van Amsterdam is het tijd voor David Westmeijer, Jasper Meurs en Jeanne Rouwendaal om deze periode af te sluiten. Op maandag 13 mei organiseren zij samen de afstudeeravond ‘Buitengewoon’ in Paradiso Noord. Een avond gevuld met bestaande acts die tijdens deze studie absoluut niet hebben stilgezeten en nieuwe acts die in deze tijd zijn ontstaan. Verwacht alternatieve pop en autotune, rauwe elektronische levensliederen, melancholie in combinatie met droompop en invloeden uit hiphop en r&b.

ma 13 mei
19.00 uur Paradiso Noord
tickets en informatie

The Brahms
Na het winnen van de 3FM Award voor Best Alternative in 2016 en een drukke festivalzomer met meer dan veertig shows, begon in 2017 een nieuw tijdperk voor The Brahms. De single ‘Sleep’ liet een nieuwe, overweldigende kant van de band zien. In februari 2018 volgde het debuutalbum ‘Me And My Damn Dreams’, dat werd opgenomen in samenwerkingen met producer Larry Hibbitt (Nothing But Thieves, Sundara Karma, Bloxx). Na de release is de band bezig gegaan met zichzelf opnieuw uit te vinden en komen ze in 2019 met nieuw materiaal.

WIES
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band amper een half jaar bestaat, speelden ze al in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018.

Banji
Een nieuwe band uit Utrecht, met een nieuw geluid. Banji maakt zonder compromis te sluiten de muziek die ze voelt. Unieke alternatieve pop met elektronica-, hiphop- en r&b-invloeden zoals je dat nog nooit eerder hebt gehoord.

Jeanne
Jeanne Rouwendaal won in 2015 de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland en was een van de tien meest geboekte acts van Popronde, waarna ze naar Australië vertrok om haar EP ‘Getting Close’ op te nemen. Jeannes repertoire, altijd gespeeld op haar elektrische gitaar, varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot rauwe nummers met een sterke mening.

Me-Time
Maak kennis met Me-Time, het nieuwe soloproject van David Westmeijer, bekend van The Brahms. Met zijn elektronische pianoliedjes weet hij een midden te vinden tussen Coldplay en Kanye West. Gewapend met autotune stort hij zijn hart uit over simplistische beats en gevoelige pianoakkoorden en samen met zijn liveband schakelt hij moeiteloos tussen donkere sferen en heldere popliedjes.

14 mei - Statiegeld

'Statiegeld' is de afstudeeravond van Wesley Fransen, Chayenne van der Kooij en Roos van Tuil. Na vier jaar te hebben gezwoegd op het Conservatorium van Amsterdam is nu de tijd aangebroken om het af te sluiten met een knalfuif. Er is heel veel muziek, dus ook heel veel reden om te komen!

di 14 mei
19.00 uur Paradiso Noord
tickets en informatie

Son Mieux
Son Mieux is de band rondom Camiel Meiresonne, ooit toetsenist in Soul Sister Dance Revolution en in zijn jonge jaren frontman van All Missing Pieces. Nu volwassen en wil hij de rest van de wereld een kijkje geven in die van hem. Son Mieux schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en daarom klinkt zijn muziek zowel intiem als uitbundig. Met het debuutalbum ’Faire De Son Mieux’ laat Son Mieux een volwassener en voller geluid horen. Samen met producer Thijs van der Klugt werd verdieping gezocht zonder het karakteristieke Son Mieux-geluid te verliezen.

Tape Toy
'Soms is de lijn tussen gekte en genialiteit dun en soms bestaat-ie helemaal niet. Neem nou Tape Toy, een viertal prettig gestoorde nineties kids wiens zelfbenoemde bubble grunge klinkt als Gwen Stefani maar harder of Nirvana maar blijer. Tape Toy maakt oorwurmen met kop en staart waarin foutjes gemaakt mogen worden en waarin een synthesizer soms verdacht veel op een gitaarriff lijkt.
De bandleden verenigen hun diverse achtergronden vooral in het ongetemde spelplezier dat van elke liveshow af spat. Inderdaad, Tape Toy is zo’n band waardoor je er zelf een wilt beginnen. Op het podium doet het viertal simpelweg wat goed voelt en spelen Roos, Wesley, Marc en Maurice op standje what you see is what you get. Daarbij kunnen ze in twee seconden van 0 naar 100 optrekken en vliegen ze heus een keertje uit de bocht. Maar Tape Toy komt - vlak voor het laatste majeurakkoord is weggestorven - altijd weer op zijn pootjes terecht.'

we.aselly
Wesley aka we.aselly is an underground hiphop-producer. Inspired by the L.A. beat scene, we.aselly started producing beats in his bedroom about four years ago. After years of sampling records and making over 100 beats he wanted to try something different. He decided to start sampling himself and add his own vocals to the beats to create a new & fresh sound. Expect psychedelic hiphop beats with a touch of R&B, jazz and soul.

Leila
Leila neemt je mee op reis naar de stad van de liefde met haar dromerige zang en haar melodieuze strijkpartijen. Catchy pop-songs met een romantisch randje van Francoise Hardy gestopt in een moderner jasje.

Astro-Black
Astro-Black is een gloednieuw project opgezet door Wesley Fransen. Toen zijn vriendin voor drie maanden vertrok naar Berlijn sloeg de verveling toe en kwam er een dozijn liedjes tevoorschijn. De muziek valt niet echt onder een bepaald soort genre, het is namelijk een brouwsel van alles waar hij ooit door is geïnspireerd. Noem het een smoothie van hypnagogic pop, R&B, glo-fi en psychedelia, of gooi het gewoon onder het kopje 'Indie'.

Rowland
Rowland bezingt de schoonheid van heimwee. Met de melancholieke doch hoopvolle liedjes nemen ze je mee naar een plek hier ver vandaan en doen ze je wensen daar te blijven. Met invloeden van Feist, Laura Marling en Eva Cassidy zullen ze je de tijd even doen vergeten.

15 mei - Studie-Ontwijkend Gedrag

Na vier mooie jaren studeren Max, Maurice en Marc af aan het Conservatorium van Amsterdam. In samenwerking met Paradiso Noord organiseren zij ‘Studie-Ontwijkend Gedrag’, een diverse avond vol nieuwe muziek van lokale bands. Acts als Tape Toy, de Urgentie, Rowland, Dex en Retlef: variërend van kleine liedjes met mooie teksten tot gillende gitaren en pompende elektronische beats. Stel je verplichtingen nog één avond uit en geef gehoor aan je ontwijkende gedrag.

wo 15 mei
19.30 uur Paradiso Noord
tickets en informatie

Tape Toy
Tape Toy is gek en dat is goed. Niet gehinderd door de drang om hip te zijn of populair gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar aan toe de energie van een renpaard en een bundel songs van het type oorwurm en je begrijpt dat Tape Toy niet 'nieuwe band nummer zoveel' is.  

Retlef 
Retlef neemt je mee in een elektronische trip met vette synths en zwevende zanglijnen, in dynamische songs van klein naar groot. Van wegdromen in spacy, buitenaardse texturen naar dikke dansbare beats.  
 
De Urgentie
Verhaaltjes door en over zijn leven geschreven, werden dromerige teksten met een kleine boodschap. De drang om zijn gedachtespinsels en dagelijkse gebeurtenissen op papier te zetten vormden voor Marc ‘De Urgentie’.  
 
Rowland 
Rowland bezingt de schoonheid van heimwee. Met melancholieke doch hoopvolle liedjes nemen ze je mee naar een plek hier ver vandaan en doen ze je wensen daar te blijven. Met invloeden van Feist, Laura Marling en Eva Cassidy zullen ze je de tijd even doen vergeten.  
 
Dex
Eigenzinnige en melodieuze rock, ontstaan uit de chaotische ideeën van een drummer en een toetsenist. Dex is niet vies van interessante ritmes en mooie melodieën, en neemt je mee in een mix van dromerige sounds en harde popsongs.

20 mei - Daadkracht

- Kracht om daden te verrichten, afgeleid van het Duitse woord Tatkraft. Daadkracht: energiek, voortvarend, doortastend, alert, vol werklust. -

Daadkrachtig zetten Tamara van Esch, Madelief van Vlijmen en Sonya Vos de volgende stap in hun muzikale carrière. Op maandag 20 mei vieren zij hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam tijdens een exclusieve avond in het Zonnehuis. Deze drie vrouwen hebben inmiddels al vele nationale en internationale podia versleten en zij doen hun intrede in het Zonnehuis op hun eigen manier; met muziek in de stijl die hun eigen is. Het belooft een mooie en spannende avond te worden!

ma 20 mei
19.00 uur Het Zonnehuis
Tickets € 8,-

Mevrouw Tamara
Rustige luisterliedjes over alledaagse maar ook ongewone zaken vol melancholie en eigenzinnig gebracht. Mevrouw Tamara was finalist van De Beste Singer-Songwriter van Nederland (2012) en trad onder meer op in Paradiso, De Kleine Komedie, Tivoli/Vredenburg, Het Van Gogh Museum en bij Radio 1, 2, 3 en 4. Momenteel werkt zij aan een nieuw album dat in september 2019 uitkomt.

Madlife
Als we Music Maker mogen geloven, bevatten de liedjes van Madlife een dikke knipoog naar de jaren 80: slimme, catchy songs, gesierd door synth en een basgitaar die nat is van de chorus. Het zal niemand verbazen dat frontvrouw Madelief beïnvloed is door artiesten als Christine + The Queens, David Bowie en Tears for Fears. Najaar 2019 verschijnt de debuutplaat.

Jyothi
Een interessante samenwerking tussen singer-songwriter Lizet Vink, gitarist Django Trienes en bassiste Sonya Vos levert iets zeer onverwachts op. Jyothi is in veel Indiase talen een weerspiegeling in de woestijn. Het achtervolgt je als een nachtmerrie, of omhelst je als een droom. Donkere triphop met strijkers, elektronica en warme vocalen.

Gracie
Gracie leeft in 2045: waar mensen onsterfelijk kunnen zijn; waar robots gevoelens hebben; waar geen schoonheidsideaal geldt. Engelse componist Iain Chambers (BBC radio, The Guardian) en Nederlandse muzikant Tamara van Esch componeerden de afgelopen jaren achter de schermen de muziek voor Gracie: een golf van klanken uit alternatieve indie, minimalistische elektronische muziek, filmmuziek en jazz.

Aloys
De Amsterdamse band Aloys schrijft kleine liedjes over gewone onderwerpen en weet ze vervolgens groots neer te zetten, geserveerd met een uniek sausje. Met invloeden als Eefje de Visser en Spinvis neemt het vijftal de luisteraar mee een wereld in waar niet aan valt te ontsnappen.

22 mei - Nablijven

Na vier lange jaren te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, studeren de mannen Denzel, Eelco en Oropo af. Deze langverwachte avond vindt plaats op 22 mei in Cinetol te Amsterdam. De avond wordt gevuld met alleen maar nieuw materiaal waar de mannen al enige tijd aan hebben gewerkt. Komt dat zien en neem je vrienden mee!

wo 22 mei
19.30 uur Cinetol
tickets en informatie

STiCKFiGS
STiCKFiGS  is een powertrio bestaande uit Sam Spoorenberg (zang/gitaar), Eelco Lassche (bas/zang) en Oropo de Nadal Uceda (drums). Hun nummers zijn hard, snel, luisteren goed weg maar zijn tegelijkertijd verrassen complex voor het genre waarin ze zich bevinden. Met een constant schommelende balans tussen toegankelijkheid en gekte creëert STiCKFiGS een zeer fris en vernieuwend geluid binnen de punkwereld waarmee ze vastberaden zijn, de wereld op z’n kop te zetten.

Wowie the Powie
De psychpopband rondom Denzel Sprenkeling. Geïnspireerd door westcoastbands als the Beach Boys en the Millennium, doopt hij zijn zoete popliedjes in de psych-honing. De muziek doet denken aan bands als Mild high Club en Gum.

Toroco
Toroco, het lijkt een beetje op Oropo maar dan net wat anders. Ons collectief telt vier koppen, is een vers product van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam en staat op het punt om gepresenteerd te worden aan de buitenwereld. We maken een hoop kabaal met een shoegaze jaren 90-sound. Dit samen met de harmonieuze zanglijnen van Wesley Fransen en de heavy gitaarriffs van Eren Özilhan geven ons een effect van een dreamy maar heavy sound. Als kers op de taart vorm ik samen met Eelco Lassche dezelfde strakke ritmesectie die jullie gewend zijn van stickfigs.

Rabarber 

27 mei - Behind Our Eyes

BAM! Ineens zijn vier jaar voorbij en gaan Lydia & Renske afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam (pop). Hiervoor moesten zij zelf een showcase-avond organiseren, met als resultaat: 'Behind Our Eyes'. Op 27 mei 2019 vindt dit evenement plaats in de kleine zaal van de Q-Factory. Tijdens deze avond maken vier bands hun debuut of brengen ze nieuw materiaal ten gehore. Het belooft een mooie diverse avond te worden! Kom dat zien!

ma 27 mei
19.30 uur Q-Factory
tickets en informatie

Met optredens van:

New Bliss

Nova Alley

Loveseat

Ziezo
 

29 mei - Milk

wo 29 mei
19.30 uur OT301 
tickets en informatie

Yip Roc
Haal je badslippers en opblaaskrokodillen maar uit de kast, want Yip Roc komt eraan! De Amsterdamse band mixt alternatieve rock met een flinke scheut garage en punk. Dat frontman Jorn ten Ham de bandnaam op zijn schenen tatoeëerde, is niet de enige aanwijzing dat de band zich 100% inzet. Het zichtbare enthousiasme van de leden in combinatie met de verrassende muziek zorgt voor de ultieme Yip Roc-beleving.

Stella
Stella sleept je mee door haar melancholische wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachten. Sobere popliedjes met een donker randje. Met inspiraties als Pj Harvey, Mazzy Star, Nick Cave en Sonic Youth.

The Bad Tones
The Bad Tones started as The Pink Elephant in 2013 and since then has released two albums (as The Pink Elephant) and one EP (as The Bad Tones). Both albums have been successful and were critically well received in the Baltic region and have travelled as far as Mexico and Brazil. Currently the band is ready to take over Europe and bring their songs of niceness to a wider audience.

Retlef
Retlef neemt je mee in een elektronische trip met vette synths en zwevende zanglijnen, in dynamische songs van klein naar groot. Van wegdromen in spacy, buitenaardse texturen naar dikke dansbare beats.  

Verder treden op:

Chrissie

Rudolfs Ozols

Locaties

Cinetol: Tolstraat 182, Amsterdam
Het Zonnehuis: Zonneplein 30, Amsterdam
Melkweg: Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
OT301: Overtoom 301, Amsterdam
Paradiso Noord/Tolhuistuin: Buiksloterweg 5C, Amsterdam
Q-Factory: Atlantisplein 1, Amsterdam

Delen