Sjoerd Jansen

Sjoerd Jansen

Opleiding
Docent muziek
Lichting
2014

Ik heb 5 jaar geleden voor de ODM gekozen, omdat ik over alles wat muziek te bieden heeft wil(de) leren. Van theorie & harmonieleer tot djembé spelen en jazz-zang. Ook het docentschap heeft mij altijd geïnteresseerd en daarom was de
opleiding Docent muziek voor mij de juiste keuze. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat de vakken directie en componeren/arrangeren mij het meest aanspraken. Hier heb ik dan ook extra aandacht aan besteed d.m.v. extra lessen en (hopelijk) een vervolgstudie.

 

Libera Me
uit het requiem van Gabriel Fauré.
In dit werk roept het koor om de bevrijding van de dood. Deze muziek heeft mij altijd persoonlijk geraakt vanwege de ogenschijnlijke eenvoud en eenheid die het stuk uit lijkt te stralen wat het ontzettend kwetsbaar maakt. Een gevoel dat de angst voor de dood perfect muzikaal verwoordt. De beroemde Baritonsolo zal gezongen worden door Tristan Knelange.

The Old Red Hills of Home, uit Parade
Het 2de werk dat u van mij zult horen is het nummer The Old Red Hills Of Home
uit de musical Parade. Ik dirigeer deze complete musical rond eind Mei, maar in die uitvoering is dit nummer geschrapt. Het leek mij daarom een uitstekende kans om dit prachtige nummer alsnog ten gehore te brengen.
Als laatste stuk heb ik gekozen voor het Geistliches Lied van Johannes Brahms.
In dit romantische koorwerk ben ik gevallen voor de muzikale verwevingen van de lange, haast Melismatische lijnen in de verschillende zangstemmen, waardoor het stuk een polyfoon karakter krijgt.

Terug naar lijst
Delen