Natascha Groot

Natascha Groot

Opleiding
Docent muziek
Lichting
2014

Een aantal jaar geleden stond ik voor de klas als groepsleerkracht. Heel erg leuk, af en toe een beetje muziek, lekker creatief bezig zijn. Toch wist ik ‘ dit blijf ik niet leuk genoeg vinden voor de rest van mijn verdere werkende leven’. De muziek bleef trekken. Met de gedachte ‘het is nu of nooit’ schreef ik me in voor de opleiding Docent Muziek. De enorme verscheidenheid aan vakken sprak me aan. Met deze opleiding kun je alle kanten op en je kunt verder ontwikkelen wat je leuk vind.

Het stuk My soul doth magnify the Lord kwam ik tegen tijdens een stemtrainingsweekend. Nieuwe zangtechnieken werden aangeleerd en met behulp van dit stuk oefenden we de verschillende technieken. Het klonk geweldig en ik besloot dat ik dit stuk ook met Docent muziek koor wilde uitvoeren. (Wat natuurlijk ook geweldig klinkt!)

Tja, je leert bij dit vak niet alleen om te dirigeren, maar ook waar je geschikt
repertoire vindt. Vind maar eens een stuk dat je met alleen vrouwen kunt zingen.
Trub ist Mein Herze vond ik na lang zoeken bij de onze buren in de OBA.
Ik koos het vanwege de grap van de dubbelcanon. Ook Il bianco e dolce cigno werd gevonden in de OBA. In een boek met Italiaanse dierenliedjes.. Na een speurtocht op YouTube vond ik een uitvoering van de King Singers. De stervende witte zwaan raakte een gevoelige snaar en ik besloot een poging te doen deze uitvoering te evenaren.

Terug naar lijst
Delen