Hebe Vrijhof

Hebe Vrijhof

Opleiding
Jazz - bachelor
Lichting
2014
Specialisatie

Zang

Website
www.hebevrijhof.com
E-mail
hebevrijhof@gmail.com

100% willen, maar jezelf behoeden voor een overkill. Plezier en jezelf zijn in muziek is het allerbelangrijkste!

Als jong meisje schreef en zong ik al veel. Muziek maken deed ik het allerliefst, conservatorium wilde ik doen! Het liefst in Amsterdam, qua locatie en sfeer.

Ik ben bezig met opnames voor mijn eigen album 'Nature’. Een album met mijn eigen muziek samen met band uitgevoerd. Daarnaast gaan we een EP opnemen met New Amsterdam Voices, een vocal group die ik met mijn klasgenoten ben gestart. Ik denk dat het fulltime bezig zijn met muziek en een omgeving van muzikanten ontzettend helpt in het vinden van jezelf als artiest. Verder ontwikkel je natuurlijk smaak, kennis en verdieping op het conservatorium.

Het afstuderen bestaat uit een concert van 50 minuten, waarin je alles kunt laten zien waar je mee bezig geweest bent tijdens de vier jaar op het conservatorium. Ik wilde daarbij graag eigen werk laten horen (singer-songwriter/pop), ik wilde een stuk voor New Amsterdam Voices zingen en dat meerstemmig uitvoeren en ik wilde jazz in dit concert laten horen. De maanden vooraf aan het afstuderen bestaan uit veel schrijven, arrangeren en repeteren en op de avond zelf genieten! 

Overige projecten

Hebe Vrijhof band
"Natuur is het uitgangspunt voor singer-songwriter Hebe Vrijhof (1991). Twee jaar werkte zij samen met gitarist Luuk Janssen aan haar nummers over natuur, liefde en observaties. De combinatie van haar jazzy stem met de kleurige klank van Luuk Janssen, vormen de basis voor hun eigenzinnige lichte-pop sound met duidelijke invloeden van Eva Cassidy, Van Morrison en Feist. Vanaf 2012 deden zij veel duo optredens, speelden op de radio en legden hun eerste nummers vast in de studio.

Maar ze wilden meer, grootser, dynamischer. Begin 2014 werd dit duo uitgebreid met bas, drums en piano om een verdieping in de nummers aan te brengen. Inmiddels ademt deze band als één, hebben zij een aftrap gegeven in een uitverkochte North Sea Jazz Club en is het tijd voor de opnames van hun eerste album Nature."

New Amsterdam Voices
Een experimentele zevenkoppige vocal group.

DJ Maduk feat. Hebe Vrijhof
In samenwerking met DJ Maduk heb ik gewerkt aan melodie en tekst van twee nummers van zijn EP. Inmiddels uitgekomen op Viper Recordings en UKF Sound    

Terug naar lijst
Delen