Leonie Tielemans

Leonie Tielemans

Opleiding
Jazz - master
Lichting
2013
Specialisatie

Zang

Website
www.leonietielemans.nl
E-mail
info@leonietielemans.nl

Laat tijdens je studie veel op je afkomen, zuig alles op als een spons, maar blijf altijd dicht bij jezelf!

Leonie Tielemans is een talentvolle zangeres met een warme, veelzijdige stem. Een stem waarmee ze haar publiek diep in het hart raakt. Een stem die ontroert, lacht en swingt.

Als geen ander weet ze mensen mee te voeren met haar muzikale verhalen en reizen door de jazz, soul en pop. Leonie schrijft haar eigen nummers waarbij ze is beïnvloed door Keith Jarrett, Ella Fitzgerald, Sting, en Lizz Wright.

De muziek van Leonie is oprecht. Ondersteund door haar creatieve bandleden, ieder met een persoonlijke inbreng en verhaal, leidt zij ons via subtiele ballads naar opzwepende stukken met een moderne groove.

In de zaal, op het podium voelt Leonie zich als een vis in het water. Ze is voortdurend op zoek naar het muzikale avontuur en daarnaast heeft ze een altijd rake podium presentatie.

Ik word door alles om me heen geïnspireerd voor het schrijven van mijn nummers, vooral de mooie natuur komt vaak terug in mijn nummers. Verder word ik door onder anderen Lizz Wright, Keith Jarret en Gretchen Parlato geïnspireerd.

Ik ben aan het werken naar een debuut-cd, die in de herfst van 2013 uitkomt. Ik hoop dat ik met mijn muziek veel mensen kan raken en bereiken.

Afstudeerconcert

Een drie kwartier durend concert, gevuld met eigen werk. Samen met mijn band breng ik mijn eigen nummers waar ik aan heb gewerkt.

Overige projecten

De Leonie Tielemans Group brengt een mooi programma met eigen werk.

Terug naar lijst
Delen