Jula Aimée

Jula Aimée

Opleiding
Jazz - master
Lichting
2013
Specialisatie

Zang

Website
www.jula-aimee.com
E-mail
info@jula-aimee.com

Samenwerken brengt je verder dan alleen in je studiehok je toonladders studeren!

Natuurlijk moet je ook keihard studeren; dat heb ik ook gedaan. Maar bedenk dat je mede-studenten in het zelfde schuitje zitten!

Samen kun je zoveel meer dan alleen.

Ik ben Jula Aimée en ik zing. Ik zing overal en altijd, ik componeer overal en altijd, op de fiets, op het strand, altijd.

Als ik op het podium sta, ga ik ervoor, dan voel ik me vrij.

Ik heb 7 jaar gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en ik vond het te gek om al die informatie over jazz en de historie te leren; als een spons nam ik alles in me op. Ik heb keihard gewerkt en na een reis naar New York besloot ik om mijn eigen muziek te gaan schrijven. Ondertussen heb ik 2 albums met mijn eigen muziek en eigen stijl.

Maar ik maak niet alleen muziek, ik doe ook alle organisatie erachter. Ik heb crowdfunding gedaan voor mijn laatste album en ik doe mijn PR, boekingen en management zelf. Veel werk, maar wel leuk om te doen!

Op dit moment werk ik aan mijn afstudeerconcert. 19 juni om 20h in de Blue Note zaal op het Conservatorium van Amsterdam! Ik heb er echt heel veel zin in!

En daarna? Hup! De wereld!

Sterke vrouwen met een mening en een visie zoals jazz zangeres Betty Carter, of IJslandse zangeres Björk (of vooral Björk) maar ook Beyoncé. Heel gevarieerd!

Ik krijg ook veel inspiratie van de natuur; ik rij paard, ik wandel veel, buiten kan ik mijn gedachten beter ordenen, en als mijn gedachten stil worden, komen er altijd ideeën voor nieuwe muziek

Zingen! Optreden! Ik wil overal spelen en zingen.

Maar ik werk ook aan mijn collectief We Move Mountains; ik werk hier samen met 6 zangeressen. We zijn een koor dat vrij improviseert en samen zingt, maar dat is niet het enige; we helpen elkaar en steunen elkaar met ieder carriere. Het is zo'n moeilijke en competitieve wereld, maar wij geloven dat er een plek is voor iedereen en dat dragen we ook uit.

Afstudeerconcert: Jula Aimée

'Werk' is eigenlijk niet het goede woord. Ik ga afstuderen met een concert van 50 minuten.

Ik ga met mijn vaste band nummers van mijn album 'We Were Here' zingen, met mijn duo met Deense gitarist Johan Granberg en met mijn all voices free improvisation koor 'We Move Mountains'

Overige projecten

Jula Aimée: Ik speel met mijn band indiejazzfolkpop (ja dat bestaat)

Jula & Johan: Northern lights & live electronics

We Move Mountains: All female vrij improvisatie koor

Downloads

Terug naar lijst
Delen