Naar inhoud
 

Sweelinck Academie, Junior Jazz College en Young Pop Academy
Iedere zaterdag bruist het in het Conservatorium van Amsterdam: uit alle hoeken van het gebouw klinken verschillende instrumenten, ensembles, bands, koor en bigband. In deze inspirerende omgeving komen jongeren van 8 tot 18 jaar met talent en passie voor muziek uit het hele land bijeen om les te krijgen van de beste docenten en samen te musiceren.

De afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam omvat drie programma's voor jong muzikaal talent: de Sweelinck Academie (vanaf 8 jaar), het Junior Jazz College (vanaf 12 jaar) en vanaf september 2022 de Young Pop Academy (ook vanaf 12 jaar). Hier kun je een uitdagend en inspirerend lesprogramma op maat volgen. In een creatieve omgeving werk je onder leiding van gedreven docenten aan de beheersing van je instrument, speel je in ensembles en ontwikkel je jouw unieke talent.

De Sweelinck Academie is de plek is voor jong talent dat klassieke muziek speelt; bij het Junior Jazz College ligt de focus op jazz en aanverwante stijlen en bij de Young Academy op popmuziek, songwriting en productie (dj's). Maar er zijn ook gezamenlijke projecten en onderlinge uitwisseling is mogelijk. 

Denk je er al weleens aan om van muziek je beroep te maken? Dan bieden de Sweelinck Academie, het Junior Jazz College en de Young Pop Academy de ideale vooropleiding voor de vakopleiding van het conservatorium.

The Conservatorium van Amsterdam offers young musicians a unique opportunity to learn, grow and shine in its two young talent programs: the Sweelinck Academy and the Junior Jazz College. I feel very privileged and grateful that the CvA has made it possible for me to be in both of these programs at the same time and discover the musician I truly want to be.'
Teddy Sicking, viool
Keep An Eye The Youngsters
'I’ve really liked to work with your students. I’ve been impressed by the musical maturity that they already show and it has been a great pleasure and fun to play with them.'
Léo Genet, contrabassist in het Concertgebouworkest
Dit is de Sweelinck Academie
Dit is het Junior Jazz College
Delen