CANCELLED - Classical - Mystiek en Minimal, CvA Symfonieorkest

Friday 31 March 2023, 20:15 - 21:15 hrs.
Muziekgebouw Eindhoven
Heuvelgalerie 140
Eindhoven

- CANCELLED -

Wat is de zin van het leven? Die vraag stelt de solotrompet in Ives’ The Unanswered Question. Meer mystiek vinden we in John Adams’ Harmonielehre – de titel is een knipoog naar het gelijknamige boek van Arnold Schönberg uit 1911. In dit werk vol surrealistische dromen combineert Adams laatnegentiende-eeuwse chromatische harmonieën met de compositietechnieken van minimal music. De climax in het tweede deel is een echo van de dissonante ‘schreeuw’ in Mahlers Tiende symfonie.

Dirigent Ryan Bancroft komt met dit concert als het ware weer even thuis. Hij studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie, een gezamenlijke opleiding van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sindsdien maakt hij succesvol carrière: hij is chef-dirigent van het BBC National Orchestra of Wales en vanaf seizoen 2023-2024 ook van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm.

Programma
Charles Ives - The Unanswered Question
Gustav Mahler - Adagio uit Symfonie nr. 10
John Adams - Harmonielehre 
Karimova & Braack - GROWTH (2023)
Part One: IN, OUT composed by Jasmine Karimova
Part Two: the vulnerability of nature composed by Béla Braack

van Béla Braack en Jasmine Karimova, twee compositiestudenten van het Conservatorium van Amsterdam

Info & tickets

Share