Pop | Indian Askin

Friday 08 December 2023, 19:00 - 22:00 hrs.
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam

Indian Askin is terug. De band van Amsterdamse multi-instrumentalist en producer Nelson ‘Chino’ Ayala (en oud-student van de Popafdeling van het CvA) heeft meerdere vormen gekend sinds de oprichting in 2007 en nu start de band door met nieuwe leden. Het geluid van Indian Askin kan worden omschreven als groovy, luidruchtig en eigenzinnig. Hij vindt evenveel inspiratie in Zuid-Amerikaanse invloeden uit zijn familie-erfgoed via zijn vader Lincoln Almada, een Paraguayaanse (-Guaraní) harpist en percussionist, als in een ongezonde obsessie voor punkrock en grunge uit de jaren 90. Indian Askin bracht in april 2016 zijn debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’ uit, die de Nederlandse albumlijsten binnenkwam op een solide #8-positie en een Edison opleverde in de categorie Beste Nieuwkomer in 2017. Op dit moment bereidt Indian Askin zijn derde studioalbum voor, waarvan de nieuwe single ‘Possessed’ een geslaagd voorproefje is.

Share